Κόσμος

Γάλλος επιστήμονας παραιτήθηκε μετά από αποκαλύψεις για σεξουαλική επίθεση

Ο διάσημος Γάλλος πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής πανεπιστημίου, πρώην ευρωβουλευτής, Ολιβιέ Ντυαμέλ ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι παραιτείται από όλες τις θέσεις που κατείχε.

Ο Ντυαμέλ που παραιτείται και από την προεδρία της εμβληματικής Fondation nationale des sciences politiques (FNSP) κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση του προγονού του, γιου της συζύγου του και του πρώην υπουργού Μπερνάρ Κουσνέρ, όταν εκείνος ήταν 14 ετών.

«Εχοντας γίνει αντικείμενο προσωπικών επιθέσεων και θέλοντας να διαφυλάξω τους θεσμούς στους οποίους εργάζομαι, θέτω τέλος στις υπηρεσίες μου», έγραψε στο Twitter ο Ολιβιέ Ντυαμέλ, οποίος διατηρούσε εκπομπή στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, ενώ είχε συνεργασία και με το τηλεοπτικό ενημερωτικό δίκτυο LCI.

Η εφημερίδα Le Monde και το περιοδικό L’Obs αποκαλύπτουν αποσπάσματα του βιβλίου της νομικού Καμίγ Κουσνέρ με τίτλο «La Familia grande» (Ed. Seuil), στο οποίο κατηγορεί τον πατριό της Ολιβιέ Ντυαμέλ για σεξουαλική επίθεση κατά του δίδυμου αδελφού της όταν ήταν 14 ετών.

«Ημουν 14 ετών και το άφησα…Ημουν 14 ετών, ήξερα και δεν είπα τίποτε», γράφει η Καμίγ Κουσνέρ, 45χρονη καθηγήτρια Δικαίου.

Η Καμίγ και ο αδελφός της είναι παιδιά του υπουργού και γιατρού, ιδρυτή της οργάνωσης Γιατροί χωρίς Σύνορα Μπερνάρ Κουσνέρ και της καθηγήτριας του Δικαίου Εβελίν Πιζιέ, που πέθανε το 2017, και είχε παντρευτεί τον Ολιβιέ Ντυαμέλ.

Η Καμίγ Κουσνέρ γράφει το βιβλίο της ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις επαναλαμβάνονταν επί χρόνια. «Το βιβλίο μου διηγείται σε ποιο σημείο πολλοί άνθρωποι γνώριζαν», λέει σε συνέντευξή της στο L’Obs.

«Φυσικά, σκέφτηκα ότι το βιβλίο μου μπορεί να φανεί χυδαίο εξαιτίας της φήμης της οικογενείας μου. Μετά είπα: ακριβώς γι’ αυτό πρέπει να το κάνεις».

«Ενα βαρύ μυστικό που μας βάρυνε προ πολλού ευτυχώς αποκαλύφθηκε», δήλωσε ο Μπερνάρ Κουσνέρ σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα από την δικηγόρο του. «Θαυμάζω το θάρρος της κόρης μου Καμίγ».

Ο ίδιος ο Ολιβιέ Ντυαμέλ δήλωσε στην Le Monde και τον L’Obs ότι «δεν έχει τίποτε να πει» για τις κατηγορίες.

Η Fondation nationale des sciences politiques (FNSP) έλαβε γνώσιν της παραίτησής του «για προσωπικούς λόγους», ενώ ο διευθυντής της Φρεντερίκ Μιόν βρίσκεται «σε κατάσταση σοκ» μετά τις αποκαλύψεις.

Τα δίκτυα LCI και Europe 1 επιβεβαίωσαν την διακοπή της συνεργασίας τους με τον Ολιβιέ Ντυαμέλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο
Τραμπ στη Wall Street Journal: «Θα καταστρέψω τα εργοστάσια ενέργειας του Ιράν, εάν δεν ανοίξουν τα Στενά»
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS
Χάος στον Λίβανο: Έντεκα νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε Τζνα και Χαρφάτα, ανάμεσά τους και παιδιά – Πάνω από 30 τραυματίες
Το Ισραήλ σκοπεύει να θέσει υπό τον έλεγχό του μια «ζώνη ασφαλείας» σε βάθος 30 χλμ εντός του εδάφους του Λιβάνου, ενώ έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης που καλύπτουν περίπου το 15% του λιβανέζικου εδάφους
Λίβανος
Η βασιλική οικογένεια στην λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα – Η εντυπωσιακή Κέιτ Μίντλετον και o πρίγκιπας Τζορτζ που ψήλωσε
Πρόκειται για την πρώτη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στην οποία είναι παρούσα η Κέιτ Μίντλετον εδώ και 2 χρόνια, από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο - Οι απουσίες που δεν πέρασαν απαρατήρητες
Η Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα παιδιά τους, Σάρλοτ, Τσορτζ και Λούι
Η Τεχεράνη υπόσχεται «τα ίδια αντίποινα» σε οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση – Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία με το Ιράν τις επόμενες μέρες, όχι εβδομάδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει να απειλεί την Τεχεράνη., ενώ σε συνέντευξη στο Fox News, τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Δευτέρα, ενώ νωρίτερα σε ανάρτησή του προειδοποίησε ότι θα «εξαπολύσει την κόλαση»
Λίβανος
5