Κόσμος

Yπέρ της διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη για την κλιματική αλλαγή δηλώνει o απεσταλμένος των ΗΠΑ Τζον Κέρι

Ο ειδικός απεσταλμένος του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για το Κλίμα, Τζον Κέρι, προαναγγέλλει διαπραγματεύσεις για την κλιματική αλλαγή με την Ευρώπη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Το κλίμα είναι η μεγάλη πρόκληση για όλους μας και πολύ σύντομα θα διεξαγάγουμε άμεσες συνομιλίες με τους ηγέτες της Ευρώπης», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων T-Online.

Ο Μπάιντεν δρομολόγησε την επάνοδο στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα την πρώτη κιόλας ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του.

«Πρώτη απ΄όλες, πρέπει η χώρα μας να κάνει περισσότερα, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος πρέπει επίσης να εντείνει τις προσπάθειές του», πρόσθεσε ο Κέρι.

Επίσης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε τη Γερμανία ως «πολύ σημαντικό σύμμαχο» και εξήρε ρητά τον ρόλο της Α. Μέρκελ : «Η καγκελάριος είναι εξαιρετικός εταίρος», είπε.

«Η ορκωμοσία του Μπάιντεν σηματοδότησε την επιστροφή της Αμερικής στις υποχρεώσεις της στον κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει τον σεβασμό των άλλων χωρών και τη συνεργασία μαζί τους, ακόμη και αν πρέπει (ταυτόχρονα) να θεραπεύσουμε τη χώρα μας μετά από μια δύσκολη περίοδο», τόνισε ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Κλίμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κρεμλίνο κατά Ζελένσκι: «Προσπαθεί να δείξει στους Ευρωπαίους ότι είναι πολύ γενναίος στρατιώτης»
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε πρόσφατα ότι «οι αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης πρέπει να γνωρίζουν που βρίσκονται τα καταφύγια γιατί θα χρειαστούν αν συνεχιστεί ο πόλεμος»
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Άνδρας «μπούκαρε» σε σπίτι στην Ινδία και αποκεφάλισε με φτυάρι ένα 5χρονο μπροστά στην μητέρα του
Τον άνδρα ξυλοκόπησαν οι χωρικοί που έφτασαν στο σπίτι μετά τα ουρλιαχτά της μητέρας και εκείνος αργότερα υπέκυψε στα τραύματα αφήνοντας την τελευταία του πνοή στον δρόμο προς το νοσοκομείο
Το 5χρονο αγόρι στην Ινδία
Πάνω από 500 drones και 40 πυραύλους εκτόξευσε η Ρωσία σε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις της στην Ουκρανία - Ανάμεσα στους 4 νεκρούς, μία 12χρονη
67 άνθρωποι τραυματίστηκαν συνολικά, ανάμεσά τους και παιδιά - Καταστράφηκαν πολυκατοικίες, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν κάτω από τα συντρίμμια
Πολυκατοικίες
19