Κόσμος

ΗΠΑ: Έκανε το εμβόλιο για τον κορονοϊό και λίγες ώρες μετά πέθανε

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ καθώς ένας άνθρωπος που ζούσε στην Καλιφόρνια πέθανε μερικές ώρες μετά τον εμβολιασμό του για τον νέο κορονοϊό. Για την υπόθεση διενεργούνται έρευνες σε τοπικό, πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Placer, ανέφερε μέσω Facebook ότι για τον θάνατο του ανθρώπου αυτού ειδοποιήθηκαν η υπηρεσία υγείας και η ιατροδικαστική υπηρεσία της κομητείας. Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής ποιο από τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια του είχε χορηγηθεί, αυτό των Pfizer/BioNTech ή αυτό της Moderna. Απεβίωσε την 21η Ιανουαρίου, διευκρίνισε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Placer.

 

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η ιατροδικαστική υπηρεσία θα προχωρήσει σε νεκροψία-νεκροτομή σήμερα, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Ολλανδία και η Βουλγαρία, έχουν καταγράψει παρενέργειες σε ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε το προϊόν των Pfizer/BioNTech.

Τον Δεκέμβριο, ένας άνθρωπος πέθανε σε γηροκομείο στην Ελβετία, μερικές ημέρες αφού του χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου αυτού, αλλά δεν διαπιστώθηκε καμία σύνδεση του θανάτου του με το σκεύασμα.

Την περασμένη εβδομάδα, κάτοικος του Βελγίου πέθανε πέντε ημέρες αφού του χορηγήθηκε το ίδιο εμβόλιο. Διενεργείται έρευνα.

Έρευνες διενεργούνται επίσης στη Νορβηγία για τους θανάτους 23 ανθρώπων μετά τον εμβολιασμό τους με το προϊόν των Pfizer/BioNTech.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά η ψηφοφορία των Καρδιναλίων για την εκλογή του νέου Πάπα - Αυξάνονται οι πιθανότητες να βγει λευκός καπνός
Μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματιστεί 4 ψηφοφορίες, στις 10:30, 12:00, 18:30 και 20:00 το απόγευμα - Ποιες οι διαδικασίες στην περίπτωση που εκλεχθεί ο νέος Πάπας
Καμινάδα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν 2
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία περιμένει το «Habemus Papam» - Συνεδριάζουν ξανά οι Καρδινάλιοι, τέσσερις ψηφοφορίες σήμερα
Οι 133 Καρδινάλιοι αναμένεται να ψηφίσουν για πρώτη φορά (σήμερα) στις 10:30 το πρωί - Αυξάνονται οι πιθανότητες για την ανάδειξη του νέου Αγίου Πατέρα - Τι διαδικασία ακολουθείται με το που βγει λευκός καπνός
Κόσμος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου 6