Κόσμος

Βρετανία: Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 31 αστυνομικοί έσπασαν το lockdown για να κουρευτούν

Μια ομάδα 31 αστυνομικών στο Λονδίνο βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να επιβληθεί πρόστιμο 200 λιρών στον καθένα, αφότου παραβίασαν τους αυστηρούς κανονισμούς του lockdown κατά της Covid-19 και πήγαν να κουρευτούν, εν ώρα υπηρεσίας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε έρευνα, έπειτα από καταγγελίες που έλαβε ότι αστυνομικοί πήγαν για κούρεμα σε κουρείο στον σταθμό Bethnal Green, στο ανατολικό Λονδίνο.

Βάσει των περιορισμών του lockdown, που επιβλήθηκαν στις 5 Ιανουαρίου, τα κομμωτήρια και τα κουρεία βρίσκονται μεταξύ των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει, για να αποτραπεί η διασπορά του νέου κορονοϊού.

click4more Κορονοϊός: «Συμβουλή» στους Βρετανούς να μην κλείσουν ακόμα διακοπές

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι 31 αστυνομικοί, που πήγαν για κούρεμα την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει να τιμωρηθούν με πρόστιμο 200 λιρών και οι δύο εξ αυτών που το οργάνωσαν θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των αρχών για παράβαση καθήκοντος.

«Είναι βαθιά απογοητευτικό και εξοργιστικό ότι αστυνομικοί μου δεν στάθηκαν στο ύψος των προσδοκιών τηρώντας τους κανονισμούς κατά της Covid-19», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Μάρκους Μπάρνετ.

«Αν και οι αστυνομικοί έκαναν δωρεά χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο πλαίσιο του κουρέματος, αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι πήραν μια πολύ κακή απόφαση».

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Αφγανιστάν «μετράει τις πληγές του» μετά τον ισοπεδωτικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ – Δεκάδες νεκροί και φόβος για νέες καταστροφές
Σαρωτικός ήταν ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που «χτύπησε» το Αφγανιστάν το πρωί της Δευτέρας (03.11.2025) με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν...
Εικόνες καταστροφής από τον σεισμό στο Αφγανιστάν
Πέθανε ο Ντικ Τσέινι, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και κεντρική μορφή του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας»
Ο Ντικ Τσέινι, ένας από τους πιο ισχυρούς αντιπροέδρους στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και βασικός αρχιτέκτονας του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους, πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένι