Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Μοναστηριακή ρεβυθάδα για… τελικό Masterchef – Το μυστικό κρύβεται στο «τσάι»

Μοναστηριακή ρεβυθάδα για… τελικό Masterchef – Το μυστικό κρύβεται στο «τσάι»

Τα Ρεβίθια λεμονάτα σε «ζωμό» δεντρολίβανου, είναι ένα φαγητό γιορτινό στα µοναστήρια, που συνηθίζουν να σερβίρουν και τις Κυριακές µε ελιές και παστό ψάρι (σαρδέλες, λακέρδα κ.λπ.). «Το βασικό μυστικό», λέει ο πατέρας Νικήτας, «είναι τα ρεβίθια να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. Έτσι θα χυλώσουν πιο καλά».

Αλλο σηµαντικό µυστικό  για τα ρεβύθια το «τσάι» δενδρολίβανου που φτιάχνει για να το χρησιμοποιήσει ως υγρό για το µαγείρεµα, κόλπο που έµαθε από παλιούς γέροντες. Το αποτέλεσμα; Η σούπα αποκτά ένα δεντρολιβανάτο φόντο, διακριτό αλλά όχι έντονο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 500 γρ. ρεβίθια µε τη φλούδα τους

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις