Ελλάδα

Κορονοϊός: Καλλιθέα, Μαρούσι και Ίλιον βάφτηκαν «στο κόκκινο» (video)

Ο κορονοϊός επελαύνει και στον χάρτη με τις «κόκκινες» γειτονιές της Αθήνας συνεχώς προστίθενται και νέες. Καλλιθέα, Ίλιον και Μαρούσι είναι οι τρεις νέοι δήμοι στην Αττική όπου τα κρούσματα του φονικού ιού καλπάζουν.

Τα κοντέρ έχει σπάσει η Καλλιθέα, όπου καταγράφονται 224 κρούσματα έναντι 73 στις αρχές Φεβρουαρίου. Στην περιοχή του Ιλίου εντοπίστηκαν 143 φορείς σε αντιδιαστολή με τα 75 της πρώτης του μηνός και 134 στο Μαρούσι όπου πριν από εννέα ημέρες ήταν 104. Οι δύο από τις τρεις περιοχές έχουν μεγάλο σταθμό ηλεκτρικού.

Ο κορονοϊός «σφυροκοπά» την Καλλιθέα

Στην περιοχή της Καλλιθέας, που διαθέτει 100.000 μόνιμους κατοίκους, ο κορονοϊός σύμφωνα με το Star «χτυπάει κόκκινο».

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα αρκετοί συμπολίτες μας που κυκλοφορούν χωρίς μάσκα αδιαφορώντας για τα μέτρα και τη δημόσια υγεία.

Στην «εντατική» τα νοσοκομεία

Το κέντρο της Αθήνας σφυροκοπείται καθημερινά από νέες μολύνσεις με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να βρίσκονται στα όρια τους. Χαρακτηριστικά 1.710 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Χθες είχαμε 238 εισαγωγές και 183 εξιτήρια. Συνολικά 1.397 άτομα βρίσκονται σε απλές κλίνες κορονοϊού και 313 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ στην Αθήνα μόνο 56 κρεβάτια είναι κενά στην εντατική.

Εδώ και ένα χρόνο οι γιατροί έχουν επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο για να κρατήσουν όσο μπορούν τον ιό έξω από τα νοσοκομεία.

click4more: Lockdown ολοταχώς σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Ρέθυμνο – Δραματική η κατάσταση

«Πρέπει πλέον να σταματήσει η χαλαρότητα, γιατί σε λίγο θα μείνουμε από δυνάμεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και οι ίδιοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που εδώ και ένα χρόνο είναι πιεσμένοι με τον Covid. Είναι κουρασμένοι, έχουν φθάσει στο όριό τους» είπε ο επίκουρος καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Γιώργος Μαρίνος.

Η Αττική είναι η μόνη περιοχή στην Ελλάδα που είναι κατακόκκινη. Σύμφωνα με Eυρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι ίσα ή πάνω από 150.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Star.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος στην κηδεία του 43χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος στο Κερατσίνι – Υποβασταζόμενη η γυναίκα και ο αδερφός του
Με ένα «γιατί» η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του, αποχαιρέτησαν τον 43χρονο ψυκτικό τα ίχνη του οποίου είχαν χαθει στις 28 Απριλίου και εντοπίστηκε 72 ώρες αργότερα νεκρός
Ο 43χρονος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο του Σχιστού
Τρεις συλλήψεις για βανδαλισμό σε σχολείο στο Ίλιον - Έγραφαν με σπρέι ακροδεξιά συνθήματα
Πρόκειται για νεαρούς ηλικίας 16, 20 και 21 ετών, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους αεροβόλο πιστόλι, 3 αμπούλες αέρος, γεμιστήρα με μεταλλικά σφαιρίδια, σημαία με κέλτικο σταυρό και αυτοκόλλητα με συνθήματα της Χρυσής Αυγής
Τα αντικείμενα που κατάσχεσε η ΕΛΑΣ
Συναγερμός στην Αττική με νέα ηλεκτρονική απάτη προς φαρμακοποιούς με λεία άνω των 15.000 ευρώ
Άγνωστοι τηλεφωνούν σε φαρμακοποιούς ισχυριζόμενοι ότι καλούν είτε εκ μέρους του Φαρμακευτικού Συλλόγου, είτε από οικονομικές υπηρεσίες, με πρόσχημα την «επικαιροποίηση οικονομικών στοιχείων» ή την «επιστροφή χρημάτων»
Φαρμακείο