Πολιτική

Τσίπρας: «Πόλεμος» στην κυβέρνηση για Εθνική Οδό, διακοπές ρεύματος και Βουλή

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, για τις επιλογές της σε ό, τι αφορά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια», εξαπολύει με ανάρτησή του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για την επιλογή της να κλείσει για δεύτερη μέρα την εθνική οδό, ενώ ασκεί κριτική και σε Μέσα ενημέρωσης, για να καταλήξει μιλώντας για επιλογές της κυβέρνησης στην Βουλή.

Αναφέρει αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας

«Κάθε χρόνο, σε κάθε χιονιά, όλες οι κυβερνήσεις είχαν έγνοια να μην κλείσουν οι δρόμοι και ιδίως η Εθνική Οδός για να μην κοπεί η χώρα στα δυο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως, τα έχει λυμένα αυτά τα θέματα. Την κλείνει από μόνη της. Και για όσο χρειαστεί. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Και για όσους είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, αφού το επιτελικό κράτος δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τόσο δευτερεύοντα ζητήματα, όπως η διάνοιξη των δρόμων, η πρωθυπουργική σύσταση είναι υπομονή και όχι άσκοπες μετακινήσεις, μείνετε σπίτι.

Πως μπορεί κανείς να κάνει άσκοπες μετακινήσεις όταν έχουμε lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις εννιά, ενώ πριν χρειάζεται sms για να βγεις από το σπίτι σου, είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα.

Όπως επίσης ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι πόσο υπομονή μπορεί να ζητήσει κανείς από τους πολίτες της μισής Αττικής που είναι μεν κλεισμένοι ή αποκλεισμένοι στα σπίτια τους αλλά χωρίς ρεύμα. Από τους πολίτες δηλαδή που μέσα στο κρύο παραμένουν για πάνω από ένα 24ωρο χωρίς θέρμανση, σε κάποιες περιπτώσεις και χωρίς νερό, επειδή έχουν αφήσει τον ΔΕΔΔΗΕ, ενόψει ιδιωτικοποίησης, χωρίς επαρκές προσωπικό για να διορθώσει τις βλάβες.

click4more: Κακοκαιρία Μήδεια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Διόνυσος – “Θα χρειαστούν μέρες για την αποκατάσταση του δικτύου”

Σε κάθε περίπτωση όμως, ας μη γινόμαστε κακεντρεχείς. Το επιτελικό κράτος τα πάει θαυμάσια. Και αν αυτό δεν το βιώνουν οι πολίτες που δεινοπαθούν, το επιβεβαιώνουν ωστόσο τα περισσότερα ΜΜΕ. Τα ίδια ακριβώς που δυο χρόνια πριν έσπαγαν τα μικρόφωνα, αν η Εθνική έκλεινε για 15 λεπτά, ενώ σήμερα επαινούν νυχθημερόν τη φοβερή επιτελική ιδέα να κλείσει για δύο ολόκληρες μέρες.

Βέβαια η απάντηση στη διαρκώς αποκλίνουσα αίσθηση των πολιτών και στις διαπιστώσεις του Τύπου, ίσως να κρύβεται στη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα στη Βουλή, σε καθεστώς απόλυτης σιγής. Εκεί όπου η κυβέρνηση αποφάσισε και νομοθέτησε να κάνει δώρο ακόμα 20 εκατομμύρια ευρώ στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και να διπλασιάσει τους μισθούς των δικών της παιδιών που μπήκαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην ΕΡΤ. Να πληρώνει δηλαδή διπλά ο φορολογούμενος την κυβερνητική προπαγάνδα και τους λογοκριτές.

Δεν ξέρω αν τελικά ο μηχανισμός του επιτελικού κράτους βούλιαξε στο χιόνι, αλλά ο μηχανισμός της επιτελικής προπαγάνδας αποδεικνύεται εξαιρετικά στιβαρός, αν και μας κοστίζει κάτι παραπάνω».

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πράξει ό,τι απαιτείται για να μην επιτρέψει την υποβάθμιση του Αγνώστου Στρατιώτη» λένε κυβερνητικές πηγές για τον Χάρη Δούκα
«Μέσα σε λίγες ώρες, ο κ. Δούκας αναίρεσε τον εαυτό του» τονίζουν κυβερνητικές πηγές για τον δήμαρχο Αθηναίων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ 33
Άδωνις Γεωργιάδης – Παύλος Πολάκης: Νέα κόντρα στη Βουλή – «Μην πάρεις πάλι αναβολή», «ο δικηγόρος μου έχει πολλές υποθέσεις»
«Είπες ψέματα ότι δεν ζήτησες αναβολή, και σου κότσαρα το δικαστικό έγγραφο», είπε ο υπουργός Υγείας. «Λες ψέματα» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 19
Αλλαγές στο γραφείο του έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης - Ο Γιώργος Παπαβασιλείου νέος διευθυντής
Η επί σειρά ετών συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη και μέχρι τώρα διευθύντρια του γραφείου του, Έλενα Αναστασίου, αναλαμβάνει γραμματέας του Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού και της οικογένειας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Κόντρα χωρίς τέλος για τον Άγνωστο Στρατιώτη ανάμεσα σε Δούκα και Δένδια: Στη δικαιοσύνη ο δήμαρχος – «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του μνημείου», απαντά το Άμυνας
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Χάρης Δούκας για την ανάθεση της καθαριότητας του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη σε ιδιώτη – Η απάντηση του υπουργείου Άμυνας
Κόντρα χωρίς τέλος για τον Άγνωστο Στρατιώτη ανάμεσα σε Δούκα και Δένδια: Στη δικαιοσύνη ο δήμαρχος – «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του μνημείου», απαντά το Άμυνας 80
Παύλος Μαρινάκης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσπαθεί να σώσει την πολιτική της καριέρα, ο Χάρης Δούκας να πει το “καλή τύχη” στους δημότες της Αθήνας
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Νίκο Δένδια. Φιλότιμη η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει θέμα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Το «άνοιγμα» Φάμελλου στον Τσίπρα αλλάζει το τοπίο στην Κεντροαριστερά - «Αρκετά μας κατέστρεψες» είπε ο Ραγκούσης στον Πολάκη
Κατά της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, ο Παύλος Πολάκης, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο Ανδρέας Παναγιώτοπουλος
Σωκράτης Φάμελλος / Αλέξης Τσίπρας 40