Κόσμος

Κορονοϊός: 1.212 θάνατοι στην Βραζιλία, 832 στο Μεξικό

Πάνω από 2.000 είναι οι νεκροί από κορονοϊό σε Βραζιλία και Μεξικό (μαζί) το τελευταίο 24ωρο.

Οι υγειονομικές αρχές στη Βραζιλία κατέγραψαν άλλους 1.212 θανάτους και 57.472 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το Σάββατο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα της νότιας Αμερικής έχει καταγράψει συνολικά 245.977 θανάτους από κορονοϊό και 10.139,148 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Μεξικό: 832 νεκροί

Στο Μεξικό τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 7.785 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 832 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει ως εδώ τους 179.797 νεκρούς επί συνόλου 2.038.276 μολύνσεων.

Ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς πιθανόν είναι υποτιμημένος, καθώς στελέχη του μεξικανικού υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS