Κόσμος

Νότια Κορέα: Ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού για τον κορονοϊό

Άρχισε σήμερα, Παρασκευή (26/2), στη Νότια Κορέα η εκστρατεία ανοσοποίησης για τον νέο κορονοϊό, με την αξιοποίηση του εμβολίου που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Οι πρώτοι που θα κάνουν εμβόλιο είναι εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας στη χώρα της Ασίας.

Από αύριο, Σάββατο (27/2), οι αρχές ξεκινούν, αξιοποιώντας 117.000 δόσεις του προϊόντος της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech, εκστρατεία ανοσοποίησης των περίπου 55.000 μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία αναφοράς για τον νέο κορονοϊό.

Μέχρι και την Πέμπτη (25/2) οι αρχές στη Σεούλ είχαν καταγράψει 1.581 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 88.516 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 από την εκδήλωση της πανδημίας. Το ποσοστό θνητότητας είναι 1,79%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για βοδινό κρέας, αιθανόλη και γεωργικά προϊόντα – Δεν έπεσαν υπογραφές
Με σόου στο Οβάλ Γραφείο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά την επιβολή των δασμών
Ντόναλντ Τραμπ 1
Σταϊνμάιερ για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη: «Είμαστε όλοι παιδιά της 8ης Μαΐου 1945»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή του Κόκκινου Στρατού και τόνισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα κατά του φασισμού»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης στην Bundestag για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου