Ελλάδα

Πελώνη: Είναι νωρίς να μιλάμε για ημερομηνίες ανοίγματος της αγοράς

Μετά τα 3.215 κρούσματα τους 46 νεκρούς και τους 445 διασωληνωμένους η κυβερνητική εκπρόσωπος εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από συγκρατημένη όσον αφορά στο πότε θα μιλάμε για άνοιγμα δραστηριοτήτων και χαλάρωση του lockdown.

Η κα Πελώνη εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ ιδιαίτερα συγκρατημένη λέγοντας ότι δεν είναι  της παρούσης αυτή η συζήτηση. Πρόσθεσε ότι υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες δέκα ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί όλα είναι υπό αίρεση.

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί για την αύξηση κλινών. Ωστόσο όπως είπε όσες κλίνες και αν προστεθούν στο ΕΣΥ, αν δεν περιορίσουν όλοι τη διασπορά του ιού με τη συμπεριφορά και τη στάση τους, δεν θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την 25η Μαρτίου και εάν θα γίνει φέτος παρέλαση. Είπε, ότι υπάρχει οργάνωση για τη συγκεκριμένη ημέρα, ωστόσο δεν θα ήθελε να πει περισσότερα.

Απηύθυνε έκκληση σε όλους να δείξουν ψυχραιμία, να μην χυθεί η καρδάρα με το γάλα σε αυτή την τελευταία προσπάθεια, ώστε από το τέλος Μαρτίου να μπορέσει η χώρα να περάσει στην επόμενη φάση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανοίγει ξανά η υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Δέσποινας Γεωργιάδου μετά των εντοπισμό δύο σορών σε υπόγειο στην Θεσσαλονίκη
Ο 52χρονος κι ο 50χρονος συνεργός του που προφυλακίστηκαν με την κατηγορία για ανθρωποκτονία σε βάρος δύο γυναικών, αρνούνται πως έχουν ανάμειξη στη δολοφονία της 27χρονης
Η 27χρονη Δέσποινα Γεωργιάδου
Εξαφάνιση Λόρα: «Είμαι σίγουρος ότι την είδα στο Αμβούργο» λέει Έλληνας κάτοικος Γερμανίας – Τo ψευδώνυμο και οι ομοιότητες με σενάρια ταινιών
Αντέγραψε η Λόρα τις ταινίες που έπαιξε η ηθοποιός Ιρίνα Μέλνικ, χρησιμοποιώντας το όνομά της για να αγοράσει αεροπορικό εισιτήριο, ή πρόκειται για σύμπτωση - Τι λένε γείτονες της Λόρα στο Αμβούργο
Λόρα