Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα: Χαρταετός από το μπαλκόνι – Σκέψεις να κλείσουν πάρκα

Οι μέρες περνάνε, η Καθαρά Δευτέρα σχεδόν έφτασε και ήδη έχει ξεκινήσει η αναζήτηση για το αν και πως τα πετάξουμε χαρταετό. Η απάντηση είναι μάλλον μονόδρομος.

Αν και μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα δεν έχουν ανακοινωθεί, το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση, οι επιδημιολόγοι και… ο Νίκος Χαρδαλιάς θα καλέσουν πολίτες να μην βγουν στην ύπαιθρο για να πετάξουν χαρταετό, να μην πάνε σε πάρκα, πλατείες και παραλίες, να μη συνωστιστούν.

Τι μένει; Καθαρά Δευτέρα και χαρταετός από το μπαλκόνι ή την αυλή του σπιτιού, όπως έγινε με την Τσινοπέμπτη.

Click4more Κούλουμα με μέτρα – Καλό Απρίλιο για άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων

Άλλωστε τα sms (ο κωδικός 6 βασικά) δεν προβλέπουν μετακίνηση για το πέταγμα χαρταετού. Χώρια που δεν μπορούμε να μετακινούμαστε σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 χιλιομέτρων από τον δήμο μας. Και με τα πόδια, που μπορεί κανείς να πάει όπου θέλει, όποια κι αν είναι η απόσταση, μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς;

Η σκέψη που υπάρχει είναι να κλείσουν για την Καθαρά Δευτέρα τα μεγάλα πάρκα της Αττικής, ώστε να μην μπορεί να μαζευτεί εκεί πολύς κόσμος.

Το άφησε να εννοηθεί και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης μιλώντας στο Star. «Το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτση και το Πεδίον του Άρεως, σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας “προειδοποίησε” ότι «το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται από τον κωδικό 6 με την αποστολή SMS. Γι’ αυτό και εμείς σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στη δύσκολη θέση να πρέπει να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες ή οικογένειες». Και σημείωσε ότι το πρόστιμο είναι 300 ευρώ…

Δεν αποκλείεται, στην ενημέρωση της Παρασκευής θα υπάρξουν διευκρινίσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά ενόψει της Καθαράς Δευτέρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έλιωνε από το κλάμα, το άφηναν κάθε βράδυ έξω» λέει γειτόνισσα για το μωρό που το κλείδωσαν στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
«Ένα βράδυ το είδα έξω στο μπαλκόνι σκεπασμένο με μια χοντρή κουβέρτα και αυτοί ήταν μέσα και κοιμόντουσαν στο πάτωμα» τονίζει στο newsit.gr η γυναίκα
Βρέφος
Η Γλυκερία και ο Αλέκος Ζαζόπουλος ανάμεσα στους Έλληνες καλλιτέχνες που έφυγαν με λεωφορεία από το Ισραήλ για την Αίγυπτο - «Στον δρόμο είδαμε πύραυλο να περνάει από πάνω μας»
Τα λεωφορεία, που αναχώρησαν από το Τελ Αβίβ και μεταφέρουν Έλληνες καλλιτέχνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ για συναυλίες, έχουν προορισμό την Αίγυπτο
Γλυκερία
8