Κόσμος

ΠΟΥ για εμβόλιο AstraZeneca: Nα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

Υπέρ της συνέχισης των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca τάχθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

Η Επιτροπή Ασφάλειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να θεωρεί πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών.

Η Επιτροπή «αξιολογεί προσεκτικά τα δεδομένα ασφαλείας για το εμβόλιο της AstraZeneca. Όταν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, η Γερμανία η οποία έχει ηγηθεί της εκστρατείας «παγώματος» των εμβολιασμών με το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας, διευκρίνιζε ότι θα περιμένει την αυριανή απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και όχι του ΠΟΥ. 

Click4More Νέα επίθεση της Φον Ντερ Λάιεν στην AstraZeneca

Την απόφαση του ΕΜΑ θα θεωρήσει δεσμευτική όπως τόνισε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

«Σαφώς εξαρτάται από την απόφαση του ΕΜΑ. Σαφώς, η απόφαση του ΕΜΑ είναι δεσμευτική. Σαφώς, θα ακολουθήσουμε την απόφαση του ΕΜΑ, διότι θα αποφασίσει και κατά πόσο τα νέα στοιχεία που υπάρχουν από την Γερμανία και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες -να υπενθυμίσω ότι εν τω μεταξύ υπάρχει και όγδοο περιστατικό θρόμβωσης στον εγκέφαλο- θα επηρεάσουν την αδειοδότηση του εμβολίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χάνο Κάουτς.

«Υπό αυτή την έννοια θα το περιμένουμε και θα αποφασίσουμε περαιτέρω», προσέθεσε και επισήμανε ότι θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών και του Ινστιτούτου “Πάουλ Έρλιχ”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ
Το Ισραήλ καταγγέλλει «ξεδιάντροπο ψέμα» για την κήρυξη λιμού στη Γάζα από τον ΟΗΕ – Αμφισβητούν την έκθεση οι ΗΠΑ
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Γάζα πλήττεται από λιμό – Tο Ισραήλ απορρίπτει τα συμπεράσματα αυτά ως «ξεδιάντροπο ψέμα» και κατηγορεί τη Χαμάς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε
Παιδιά στη Γάζα κρατώντας κατσαρόλες 10
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καταγγέλλει «εγκληματικό και παράνομο» σχέδιο των ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση ανάπτυξης στρατευμάτων
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι προετοιμάζει επίθεση κατά της χώρας του, μετά την ανακοίνωση της μαζικής ανάπτυξης αμερικανικών δυνάμεων στην Καραϊβική
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο 2