Κόσμος

ΠΟΥ για εμβόλιο AstraZeneca: Nα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υπέρ της συνέχισης των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca τάχθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

Η Επιτροπή Ασφάλειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να θεωρεί πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών.

Η Επιτροπή «αξιολογεί προσεκτικά τα δεδομένα ασφαλείας για το εμβόλιο της AstraZeneca. Όταν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, η Γερμανία η οποία έχει ηγηθεί της εκστρατείας «παγώματος» των εμβολιασμών με το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας, διευκρίνιζε ότι θα περιμένει την αυριανή απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και όχι του ΠΟΥ. 

Click4More Νέα επίθεση της Φον Ντερ Λάιεν στην AstraZeneca

Την απόφαση του ΕΜΑ θα θεωρήσει δεσμευτική όπως τόνισε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

«Σαφώς εξαρτάται από την απόφαση του ΕΜΑ. Σαφώς, η απόφαση του ΕΜΑ είναι δεσμευτική. Σαφώς, θα ακολουθήσουμε την απόφαση του ΕΜΑ, διότι θα αποφασίσει και κατά πόσο τα νέα στοιχεία που υπάρχουν από την Γερμανία και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες -να υπενθυμίσω ότι εν τω μεταξύ υπάρχει και όγδοο περιστατικό θρόμβωσης στον εγκέφαλο- θα επηρεάσουν την αδειοδότηση του εμβολίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χάνο Κάουτς.

«Υπό αυτή την έννοια θα το περιμένουμε και θα αποφασίσουμε περαιτέρω», προσέθεσε και επισήμανε ότι θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών και του Ινστιτούτου “Πάουλ Έρλιχ”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κύπρος: Ισραηλινή εταιρεία αγόρασε ολόκληρο χωριό στην Κύπρο - Έκαναν αίτηση για σπίτια, κατασκήνωση και οινοποιείο στην Τρόζενα
Σκοπός του Ισραηλινού επενδυτή που δηλώνει «ερωτευμένος με το χωριό», είναι να το μετατρέψει σε προορισμό γαλήνης, ηρεμίας και ευεξίας για επισκέπτες, που θα φιλοξενούνται σε εξήντα, πολυτελή δωμάτια
Κύπρος
«Δεν είναι η αρχή ούτε επιδημίας ούτε πανδημίας» καθησυχάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον χανταϊό
Το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius είναι στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής από τότε που έγινε γνωστό ότι τρεις επιβάτες πέθαναν και ότι η ύποπτη αιτία ήταν ο χανταϊός
Το κρουαζιερόπλοιο Hondius
Financial Times: Η ΕΕ προετοιμάζεται για πιθανές συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θεωρεί πως υπάρχει «προοπτική» η ΕΕ να διαπραγματευθεί με τον Πούτιν και ότι η Ένωση έχει τη στήριξη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να το πράξει
Βλαντίμιρ Πούτιν