Κόσμος

Παραστατικός Λαβρόφ: Η αντιπαράθεση ΗΠΑ – Ρωσίας έπιασε πάτο

Είναι αλήθεια πως οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας βρίσκονται στο ναδίρ.

Δεν πέρασαν παρά μόνον δύο εβδομάδες από τότε που ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήριζε τον Βλάντιμιρ Πούτιν «φονιά», καταλογίζοντας στη Μόσχα απόπειρα παρέμβασης στις Προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη η διαπίστωση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ πως η αντιπαράθεση Ρωσίας και ΗΠΑ «έπιασε πάτο».

Ωστόσο ο κ. Λαβρόφ άφησε κι ένα παράθυρο ανοιχτό, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι «θα υπερισχύσει παρόλα αυτά η λογική στην Ουάσιγκτον».

click4more Ψυχροπολεμικός Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι φονιάς και θα υποστεί τις συνέπειες

«Από την μία, η αντιπαράθεση έπιασε πάτο. Από την άλλη, στα βάθη της ψυχής υπάρχει η ελπίδα, ότι όλοι ως ενήλικες αντιλαμβάνονται τους κινδύνους, που σχετίζονται με την καλλιέργεια της περαιτέρω έντασης… Παρόλα αυτά, πιστεύω, ότι θα υπερισχύσει η φρόνηση» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Παράλληλα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εξέφρασε την άποψη ότι η πολιτική της άσκησης πιέσεων και της επιβολής κυρώσεων που έχει επιλέξει η αμερικανική κυβέρνηση, δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας.

Κατά την άποψη του Λαβρόφ, σοβαρός διάλογος μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ δεν μπορεί να γίνει όσο η Ουάσιγκτον συνεχίζει να κατηγορεί την Μόσχα ως υπεύθυνη για τις συνέπειες της δικής της απερίσκεπτης πολιτικής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος από συγκρούσεις ενόπλων στην Τρίπολη της Λιβύης - «Μείνετε στα σπίτια της» η εντολή προς τους πολίτες
Οι συγκρούσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται σε νότιους τομείς της πόλης, ξέσπασαν ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες της Τρίπολης και αντίπαλες από τη Μισράτα, μεγάλη πόλη και λιμένα περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας
Σφοδρές συγκρούσεις στην Λιβύη
Το Playboy της Ουκρανίας κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν από τον πόλεμο: «Είμαστε ζωντανές»
Το ειδικό τεύχος με τίτλο «Ομορφιά με σημάδια», περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών -πολεμιστριών και καθημερινών ηρωίδων- που έμαθαν πως η ομορφιά δεν χάνεται από τραυματισμούς
Ουκρανό μοντέλο
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1