Κόσμος

Μινεσότα: Κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τη δολοφονία του 20χρονου αφροαμερικανού (video)

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας απαγγέλθηκε χθες Τετάρτη εναντίον της λευκής αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον Αφροαμερικανό Ντάντε Ράιτο στην Μινεσότα.

Η αστυνομία του Μπρούκλιν Σέντερ, προαστίου της Μινεάπολις, σταμάτησε την Κυριακή το βράδυ τον 20χρονο επειδή είχε λήξει η πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του. Στη συνέχεια ο νεαρός αντιπαρατέθηκε με τους αστυνομικούς προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της 48χρονης αστυνομικού Κίμπερλι Πότερ, η οποία τον είχε απειλήσει ότι θα τον χτυπήσει με το τέιζερ, όμως πυροβόλησε με το όπλο της.

Η Πότερ, η οποία εργάζεται στην αστυνομία 26 χρόνια, συνελήφθη χθες με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, όμως αφέθηκε ελεύθερη λίγες ώρες αργότερα αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 100.000 δολαρίων. Σήμερα πρόκειται να παρουσιαστεί πρώτη φορά ενώπιον δικαστηρίου.

Νέες διαδηλώσεις

Στο μεταξύ χθες Τετάρτη, για τέταρτο συνεχόμενο βράδυ, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα του Μπρούκλιν Σέντερ παραμένοντας κυρίως ειρηνικοί.

Ωστόσο ομάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν λεκτικά εναντίον των αστυνομικών που είχαν σχηματίσει αλυσίδα μπροστά από το κτίριο, ενώ πέταξαν και αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού.

Όταν τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας, αστυνομικοί με τη συνδρομή της Εθνοφρουράς διέλυσαν το πλήθος χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού και βομβίδες κρότου.

Οι εισαγγελείς της Μινεσότα πρέπει να αποδείξουν ότι η Πότερ επέδειξε “εγκληματική αμέλεια” προκειμένου να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και ότι έλαβε “παράλογο ρίσκο” με τις ενέργειές της εναντίον του Ράιτ. Αν κριθεί ένοχη, μπορεί να καταδικαστεί έως σε 10 χρόνια κάθειρξη.

click4more: Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν αποκλείεται να ακυρωθούν ξανά

Σε βίντεο της αστυνομίας από το περιστατικό η Πότερ ακούγεται να φωνάζει “τέιζερ, τέιζερ, τέιζερ!” την ώρα που τραβά το όπλο της και πυροβολεί τον Ράιτ ο οποίος είχε απομακρυνθεί από τον συνάδελφό της και βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Μετά ακούγεται να λέει: “Θεέ μου, τον πυροβόλησα”.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Ράιτ πέθανε από μία σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Μπρούκλιν Σέντερ Τζιμ Γκάνον, που όπως και η Πότερ παραιτήθηκε την Τρίτη, δήλωσε ότι το περιστατικό φαίνεται ότι ήταν ατύχημα.

Το όπλο της Πότερ και το τέιζερ της βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές της ζώνη της, ώστε να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το αριστερό της χέρι για να τραβήξει το τέιζερ και το δεξί για το υπηρεσιακό της όπλο, ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας. Η Πότερ τράβηξε το Glock της με το δεξί της χέρι. Πρόκειται για τον τρίτο αστυνομικό στις ΗΠΑ που αντιμετωπίζει κατηγορίες αφού ισχυρίστηκε ότι σκότωσε κάποιον επειδή μπέρδεψε το υπηρεσιακό του όπλο με το τέιζερ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: «Η Επιχείρηση Epic Fury τελείωσε»
Ο Ρούμπιο είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου υψηλού βαθμού, θα επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Τύπου «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιτέθηκε στα ΗΑΕ και προειδοποιεί για «αποφασιστική αντίδραση» σε περίπτωση επιθέσεων στο Ιράν
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού απέρριψε τις κατηγορίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ ως «αβάσιμες», ενώ κατηγόρησε τα ΗΑΕ ότι επιτρέπουν στις αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρούν από το έδαφός τους
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν και στον Ινδικό Ωκεανό
Το Ιράν θεσπίζει νέο μηχανισμό κυριαρχίας για τη διέλευση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
Τα πλοία που σκοπεύουν να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ, «αφού ειδοποιήσουν τις ιρανικές αρχές, πρέπει να λάβουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας τους»
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς, Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ:«Γυμνάζομαι τόσο πολύ, περίπου ένα λεπτό την ημέρα, αν είμαι τυχερός»
Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιέται συχνά για τη φυσική του κατάσταση, συγκρίνοντάς την με εκείνη του προκατόχου του, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα του 2024 λόγω προβλημάτων υγείας
Ντόναλντ Τραμπ