Κόσμος

Κορονοϊός: Μέτρα… τέλος με απόφαση του κυβερνήτη στην Φλόριντα!

Ο κυβερνήτης στην Φλόριντα ήρε με άμεση ισχύ, όλους τους περιορισμούς που συνδέονταν με την πανδημία του κορονοϊού, προβάλλοντας ως επιχείρημα για την απόφαση αυτή την αποτελεσματικότητα και τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Ο Ρον ΝτεΣάντις επικύρωσε έναν νόμο με τον οποίο θα έμπαινε τέλος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας, την 1η Ιουλίου. Αμέσως μετά, υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο θέτει σε ισχύ τον νόμο νωρίτερα, δηλαδή από σήμερα, 3 Μαΐου.

«Αυτό πρέπει να κάνουμε, με βάση τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας», είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Σεντ Πίτερσμπεργκ, κοντά στην Τάμπα, αναφερόμενος στον αριθμό των νέων μολύνσεων και των θανάτων. Περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 41,95 των κατοίκων της Φλόριντας, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για την Covid-19, σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες.

click4more: Κορονοϊός: Η Novavax ξεκίνησε κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε εφήβους

«Οι άνθρωποι που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί σήμερα, σίγουρα δεν το έχουν κάνει επειδή υπάρχει έλλειψη» εμβολίων, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Από την Παρασκευή στη Φλόριντα έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός όλων των πολιτών ηλικίας άνω των 16 ετών. Δεν χρειάζεται μάλιστα να έχει κανείς πιστοποιητικό ότι κατοικεί στην Πολιτεία αυτή, όπως συνέβαινε στην αρχή της εμβολιαστικής εκστρατείας. Με τον τρόπο αυτό κατέστη εφικτός ο εμβολιασμός των παράτυπων μεταναστών αλλά ενισχύθηκε και ο λεγόμενος «εμβολιαστικός τουρισμός».

Ο ΝτεΣάντις επέκρινε τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν ακόμη σε ορισμένες άλλες Πολιτείες και υπονόησε ότι όσοι αναγκάζουν ακόμη τους κατοίκους να τηρούν τους περιορισμούς αυτούς «δεν πιστεύουν στα εμβόλια».

Στις ΗΠΑ είναι διαθέσιμα τα εμβόλια των εταιρειών Pfizer, Moderna και J&J, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα χωρίς να απαιτείται προηγουμένως να έχουν κλείσει ραντεβού οι πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη