Κόσμος

Επεκτείνεται η BioNTech: Ανοίγει εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη και θα παράγει εμβόλια για τον κορονοϊό

Μέχρι τη Σιγκαπούρη θα επεκταθεί το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech καθώς σκοπεύει να ανοίξει και εκεί γραφεία και εργοστάσιο παρασκευής εμβολίων mRNA, όπου θα παράγονται εμβόλια κατά του κορονοϊού. Το εργαστήριο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2023 και θα δημιουργήσει έως και 80 θέσεις εργασίας.

Η BioNTech «σκοπεύει να δημιουργήσει μια εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων mRNA στη Σιγκαπούρη» προκειμένου να είναι σε θέση «να αντιμετωπίζει άμεσα τυχόν κινδύνους πανδημίας, αν αυτό κριθεί απαραίτητο», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Το γερμανικό εργαστήριο αναμένει ότι το εργοστάσιο αυτό θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2023 και θα δημιουργήσει έως και 80 θέσεις εργασίας στη Σιγκαπούρη. Θα είναι το πρώτο εργοστάσιο της BioNTech εκτός Ευρώπης, μετά από αυτό που διαθέτει στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας, ενώ το 2020 άνοιξε γραφεία στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ.

Η συνέταιρός της, η αμερικανική Pfizer, διαθέτει ένα εργοστάσιο παραγωγής στις ΗΠΑ και ένα άλλο στην Πουρς του Βελγίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα το γερμανικό εργαστήριο είχε ανακοινώσει ότι θα παρασκευάσει έως και 3 δισεκ. δόσεις του εμβολίου του κατά covid-19 φέτος και περισσότερα από 3 δισεκ. του χρόνου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ και Πούτιν συνομίλησαν ξανά μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο – «Πιστεύω ότι θα τερματίσουμε τον πόλεμο»
Συνεχίζονται οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου με «αρχηγό» τον Μάρκο Ρούμπιο - Η αντιπάθεια μεταξύ του Ρώσου και του Ουκρανού προέδρου που δυσκολεύει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν 1
Προς κατάρρευση η κυβέρνηση του Φρανσουά Μπαϊρού - Η κίνηση απελπισίας για να αποφύγει την κρίση τύπου Ελλάδας
Κατά του Γάλλου πρωθυπουργού η Ανυπότακτη Γαλλία, η Εθνική Συσπείρωση και οι Οικολόγοι - Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι τεράστιες κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία για να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός
Φρανσουά Μπαϊρού
Δέκα νεκροί και 100 τραυματίες μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Χούθι, συμπεριλαμβανομένων μεγάρου της προεδρίας και εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων, σε αντίποινα για επιθέσεις του «τρομοκρατικού καθεστώτος»
Συντρίμμια μετά από ισραηλινή επίθεση στη Σανάα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τη διοικήτρια της Fed, Λίζα Κουκ: Πρόκειται για την πρώτη απόλυση διοικητή της Τράπεζας μετά από 111 χρόνια
Οι κατηγορίες για απάτη σχετικά με στεγαστικά δάνεια - Η απομάκρυνση της Λίζας Κουκ θα έδινε την ευκαιρία στον Ντόναλντ Τραμπ να διορίσει έναν πρόεδρο της επιλογής του
Η Λίζα Κουκ 1