Πολιτική

Πέτσας: Κίνητρα για τους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού αλλά όχι ακόμα

Για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, την κατάργηση του SMS στο 13033 και τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, μίλησε ο Στέλιος Πέτσας στο ΣΚΑΪ. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως “μπορούμε σιγά σιγά να ανοίγουμε χωρίς να έχουμε κοινωνικό ρίσκο”, καθώς και ότι “είμαστε κοντά το τέλος του SMS αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με τις πολλές κοινωνικές συναναστροφές”.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν λυθεί τα προβλήματα με τα self tests, τα οποία χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό εργαλείο για το άνοιγμα. 

Click4more: Self test κορονοϊού: Δωρεάν η αντικατάσταση, αν είναι προβληματικό (vid)

 

Για τα προνόμια στους εμβολιασμένους ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «όταν έχουμε περιορισμένο αριθμό εμβολίων δεν μπορούμε να συζητάμε για προνόμια σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί γιατί δεν ήταν διαθέσιμα για όλους. Όσο πλησιάζουμε σε ένα ποσοστό που τα εμβόλια θα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους που θα επιθυμούν να το κάνουν, ναι τότε θα πρέπει να υπάρχουν κάποια κίνητρα. 

Ο υπουργός σημείωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όσοι έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό και έχουν κάνει την μία μόνο δόση του εμβολίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Εθελοντική στράτευση γυναικών το 2026 – Έχουμε το καλύτερο anti drone σύστημα για τα Bayraktar
«Θα ξεκινήσουμε να δημιουργήσουμε μια μονάδα 150 εθελοντριών για να μπορέσουμε να συνδέσουμε τις γυναίκες περισσότερο με τις Ένοπλες Δυνάμεις διότι στα επαγγελματικά μας στελέχη είμαστε αρκετά καλά» τονίζει ο ΥΕΘΑ
Νίκος Δένδιας 11
Βασίλης Κικίλιας: Η απάντηση στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ΕΔΕ στο λιμενάρχη Χανίων – «Η ανθρωπιά δεν είναι άλλοθι για συγκάλυψη»
«Έχουμε κράτος δικαίου, όχι καφενείο φίλων και γνωστών. Ειδικά για τον Λιμενάρχη Χανίων, είθισται στη διαδικασία μιας ΕΔΕ, να μην παραμένει στη θέση ευθύνης ο διερευνώμενος, για να μην παρακωλύεται η έρευνα»
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας στα έδρανα της Βουλής 41