Κόσμος

Κορονοϊός: Νέα έρευνα! Οι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν τον ιό στους ανθρώπους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν τον κορονοϊό στους ανθρώπους σύμφωνα με μια νέα έρευνα που ανοίγει τον δρόμο για την ευρεία χρήση των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων ως «εργαλεία» στην παγκόσμια προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία.

Σύμφωνα με την γαλλική μελέτη το ποσοστό ανίχνευσης του κορονοϊού από τους σκύλους έφτασε το 97%, ενώ οι σκύλοι ανίχνευσαν και τους αρνητικούς στην ασθένεια σε ποσοστό 91%.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αεροδρόμια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και γενικότερα σε χώρους όπως υπάρχει μεγάλος συνωστισμός.

Η μελέτη έγινε στην Εθνική Κτηνιατρική Σχολή της Γαλλίας. Οι σκύλοι καλούνταν να μυρίσουν δείγματα ιδρώτα από όσους συμμετείχαν στην έρευνα τα οποία ήταν σε ειδικές γυάλες και από κάθε δείγμα περνούσαν δυο σκύλοι.

Κανείς από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους δεν είχε έρθει σε επαφή με τους εθελοντές.

Στην έρευνα συμμετείχαν 335 άνθρωποι και 9 σκύλοι. Από αυτούς 109 βρέθηκαν θετικοί με μοριακό τεστ. 

πηγή: Bloomberg.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Βράζει» η Τουρκία: Το CHP προσφεύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας για την καθαίρεση του Οζγκιούρ Οζέλ – Επεισόδια και νέες συγκεντρώσεις
Σε εξέλιξη εσωκομματικές αναταράξεις, συγκεντρώσεις υποστηρικτών και αυξημένη αστυνομική παρουσία έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα
Συγκέντρωση υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος