Οικονομία

Ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Άνοιξε η πλατφόρμα – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Μέχρι την 1η Ιουνίου θα παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές τον Απρίλιο με κρατική εντολή, προκειμένου να λάβουν την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Το ύψος της ενίσχυσης ξεκινάει από τα 500 ευρώ και φτάνει τα 4.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι το μέτρο αφορά περί τις 100.000 επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες, καθορίστηκαν οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις καταβολής της ενίσχυσης.

Η πλατφόρμα θα τρέξει μέσα από το myBusinessSupport της ΑΑΔΕ και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν εκεί τις σχετικές αιτήσεις.

Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές τον Απρίλιο με κρατική εντολή ή για ένα διάστημα. Από το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης εξαιρούνται οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης.

Οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές όλον τον Απρίλιο θα λάβουν ενισχυμένη αποζημίωση που ανάλογα με το αριθμό των εργαζομένων θα ανέλθει σε:

1000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 έως 5 εργαζόμενους

2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 6 έως 20 εργαζόμενους και

4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 21 έως 50 εργαζόμενους.

Στην περίπτωση που η επιχείρηση παρέμεινε κλειστή για διάστημα λιγότερο από 15 ημέρες, τότε η αποζημίωση που θα λάβει θα αντιστοιχεί στο ήμισυ των παραπάνω ποσών, δηλαδή από 500 ευρώ έως 2.000 ευρώ.

Στους κλάδους που εντάσσονται στην ενίσχυση είναι: τουρισμός, ξενοδοχεία, θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, καταστήματα ΟΠΑΠ, παιδότοποι, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η αποζημίωση είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Καναδάς: Καταργούνται από 1ης Σεπτεμβρίου οι ανταποδοτικοί δασμοί στα εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα – Εξαιρούνται οχήματα, χάλυβας και αλουμίνιο
Με τον τρόπο αυτόν ο Καναδάς ανταποκρίνεται στις εξαιρέσεις που χορήγησε στις αρχές του μήνα η Ουάσινγκτον στα καναδικά προϊόντα
People are silhouetted in front of the Canadian national flag at the Palais des Congres in Montreal, Quebec, Canada October 21, 2019.
ΗΠΑ: Οι δασμοί θα μπορούσαν να μειώσουν το έλλειμα κατά 4 τρισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία
Εάν συνεχιστούν οι αυξήσεις στους δασμούς, τα αυξημένα έσοδα θα συρρικνώσουν τα πρωτογενή ελλείμματα κατά 3,3 τρισ. δολάρια και θα μειώσουν τους τόκους που καταβάλλει η χώρα για το ομοσπονδιακό χρέος της κατά 0,7 τρισ. την επόμενη δεκαετία
ΗΠΑ: Οι δασμοί θα μπορούσαν να μειώσουν το έλλειμα κατά 4 τρισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία