Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Η χώρα παραμένει προσηλωμένη στον ιερό σκοπό της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρέστη σήμερα το πρωί στην Επιμνημόσυνη Δέηση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Στη συνέχεια η κ. Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου και υπογράμμισε ότι η χώρα μας παραμένει προσηλωμένη στον ιερό σκοπό της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας.

Ειδικότερα στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Με οδύνη τιμάμε τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο τρόπο πριν από έναν αιώνα.

Η χώρα μας παραμένει προσηλωμένη στον ιερό σκοπό της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας. H παγκόσμια κοινότητα οφείλει να διατηρήσει την ιστορική μνήμη ζωντανή, διασφαλίζοντας έμπρακτα τον σεβασμό του ύψιστου δικαιώματος στη ζωή και της ανεκτικότητας σε κάθε εθνική, θρησκευτική ή άλλη ταυτότητα.

Η απερίφραστη καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας είναι πράξη με βαθιά πολιτική και ανθρώπινη αξία και λειτουργεί αποτρεπτικά στο μέλλον».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει συμμάχους σε Νέα Αριστερά και ανεξάρτητους βουλευτές για προανακριτική σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ για να συζητήσει τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα αλλά κόμματα προκειμένου να κατατεθεί αίτημα προανακριτικής επιτροπής
Σωκράτης Φάμελλος 1
Πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η περίπτωση του βουλευτή Μανώλη Χνάρη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο εάν συμπεριλαμβάνετε στην δικογραφία και ο βουλευτής Μανώλης Χνάρης, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Επιχείρηση damage control με ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο κίνδυνος μιας νέας δικογραφίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα καταλογιστούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά στους πραγματικούς δικαιούχους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 2
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 3