Κόσμος

Johnson & Johnson: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να μην πάρει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε δικαίωμα να κάνει μια πρόσθετη αγορά αυτών των 100 εκατομμυρίων δόσεων, του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού, το οποίο όπως φαίνεται, αποφάσισε να μην αξιοποιήσει.

Οι συζητήσεις για την ασφάλεια αλλά και τον εφοδιασμό του συγκεκριμένου εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας, φαίνεται ότι οδήγησαν σε αυτή την επιλογή ενώ, σύμφωνα με Ευρωπαΐους αξιωματούχους που επικαλείται το REUTERS, εξετάζεται το ενδεχόμενο, να δωρίσει άλλες 100 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, που δικαιούται να παραγγείλει.

Συγκεκριμένα, η ΕΕ, εκτός από τις δόσεις που παρήγγειλε, είχε δικαίωμα να παραγγείλει άλλες 200 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου. 

Το δικαίωμα για τις πρώτες 100 εκατ. από αυτές, δεν το αξιοποίησε στα τέλη Μαρτίου. Τώρα, αναμένεται με ενδιαφέρον να φανεί, αν θα γίνει το ίδιο και με τις άλλες 100 εκατομμύρια δόσεις, μέχρι το τέλος Ιουνίου. 

Πηγές αναφέρουν πάντως, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να παραγγείλει η ΕΕ τις επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, όμως όχι για να τις χορηγήσει στους πολίτες της αλλά για να τις δωρίσει σε φτωχότερες χώρες. 

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει δεσμευτεί, να δωρίσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του χρόνου. Αν παραγγελθούν λοιπόν οι 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του Johnson & Johnson, μπορούν να προσφερθούν στο πρόγραμμα COVAX, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαιτεί την παράδοση του Ντονμπάς και την παραίτηση της Ουκρανίας από την ένταξη στο ΝΑΤΟ για συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το Κίεβο να παραδώσει πλήρως το Ντονμπάς, να παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να απαγορεύσει την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφός του
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1