Κόσμος

Κορονοϊός: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών στην Σερβία

Ο οργανισμός φαρμάκων (ALIMS) στην Σερβία έδωσε άδεια χρήσης για το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech κατά της Covid-19 για τους εφήβους από 12 έως 15 ετών.

«Μετά το θετικό πόρισμα της επιτροπής αποτελούμενης από επιφανείς εμπειρογνώμονες στον τομέα της φαρμακευτικής και της ιατρικής οι οποίοι εξέτασαν με προσοχή όλα τα επιστημονικά δεδομένα και διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο Comimaty που παρασκευάζει η Pfizer/BioNtech είναι ασφαλές, εγκρίνεται η χρήση του για τις ηλικιακές ομάδες 12-15 ετών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του σερβικού οργανισμού φαρμάκων. Ο εμβολιασμός των εφήβων θα ξεκινήσει όταν οι υγειονομικές αρχές θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες οργανωτικές συνθήκες, αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Στην Σερβία εμβολιάστηκε περίπου το 49% των ενήλικων πολιτών με την μία δόση ενώ το 39% ολοκλήρωσε τους εμβολιασμούς

Τελευταία παρατηρείται σημαντική μείωση του ενδιαφέροντος των πολιτών για εμβολιασμό γεγονός που προβληματίζει την κυβέρνηση και τους επιδημιολόγους. Ενδεικτικό της μικρής ανταπόκρισης του κόσμου αποτελεί το στοιχείο ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες ο αριθμός των εμβολιασμών μόνο μία ημέρα ξεπέρασε τις 32.000 ενώ τις υπόλοιπες κυμάνθηκε κάτω από τις 20.000. Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης να αποκτήσει ανοσία το 50% των ενηλίκων μέχρι τις 21 Ιουνίου και ζητούν να ληφθούν μέτρα πριν την εμφάνιση του νέου κύματος της επιδημίας το φθινόπωρο.

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία έχει βελτιωθεί αισθητά. Τα ημερήσια κρούσματα δεν ξεπερνούν τα 200 ενώ μονοψήφιος είναι ο αριθμός των θανάτων. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 172 νέα κρούσματα και απεβίωσαν 6 άνθρωποι από επιπλοκές του κορονοϊού. Στα Covid νοσοκομεία νοσηλεύονται 501 ασθενείς εκ των οποίων οι 19 είναι διασωληνωμένοι.

Από την εκδήλωση της πανδημίας στην Σερβία βρέθηκαν θετικοί στο κορονοϊό 714.634 άνθρωποι ενώ απεβίωσαν από επιπλοκές της νόσου 6.951 ασθενείς. Το ποσοστό θνητότητας ανέρχεται στο 0,97%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στους δρόμους χιλιάδες κόσμου κατά της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ - Γιγαντώνεται το κίνημα «No Kings»
Πολλοί δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι φοβούνται πως κινδυνεύει η δημοκρατία στις ΗΠΑ, λιγότερο από εννέα μήνες από την έναρξη της δεύτερης θητείας του Τραμπ στην αμερικανική προεδρία
Διαδηλωτές κατά του Τραμπ στον Λος Αντζελες 5
Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία: «Η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμάχων στη Γάζα», προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
«Εάν η Χαμάς εξαπολύσει αυτήν την επίθεση, θα ληφθούν μέτρα για την προστασία του λαού της Γάζας και τη διατήρηση της ακεραιότητας της εκεχειρίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση
Μαχητές της Χαμάς 8