Κόσμος

Σοκ – Η Κριστιάν Αμανπούρ αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο των ωοθηκών

Η Ιρανοβρετανή δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ, από τα πρώτα ονόματα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, ανακοίνωσε σήμερα ότι πάσχει από καρκίνο των ωοθηκών και θα υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, χωρίς να διευκρινίσει αν θα μείνει μακριά από τα τηλεοπτικά πλατό.

«Τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες βίωσα πολλά σκαμπανεβάσματα επειδή, όπως χιλιάδες άλλες γυναίκες σε όλον τον κόσμο, διαγνώστηκα με καρκίνο στις ωοθήκες», αποκάλυψε η 63χρονη δημοσιογράφος που σήμερα έχει την έδρα της στο Λονδίνο.

Όπως είπε, ήδη υποβλήθηκε με επιτυχία σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου και θα ακολουθήσουν «πολλοί μήνες χημειοθεραπείας»

Η Αμανπούρ, που παρουσιάζει την ομώνυμη ειδησεογραφική εκπομπή στο CNN και είναι επικεφαλής της διεθνούς υπηρεσίας του δικτύου, έγινε γνωστή στο παγκόσμιο κοινό όταν κάλυψε τον πόλεμο του Κόλπου, το 1991, μετά την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ, λίγους μήνες νωρίτερα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει πάρει συνεντεύξεις από δεκάδες ηγέτες και προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς ενώ έχει κάνει πολλά ρεπορτάζ στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία, τη Ρουάντα και τα Βαλκάνια. Κατήγγειλε μεταξύ άλλων τη σφαγή των μουσουλμάνων της Βοσνίας, λέγοντας ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις, πολύ απλά δεν μπορείς να παραμείνεις ουδέτερος: η ουδετερότητα ισοδυναμεί με συνενοχή».

Δηλώνοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον και στο βρετανικό σύστημα υγείας, η Αμανπούρ εξήγησε ότι αποφάσισε να αποκαλύψει την ασθένειά της «για λόγους διαφάνειας» αλλά «κυρίως για να καλέσω όλες τις γυναίκες να υποβληθούν σε εξετάσεις το συντομότερο δυνατόν», να ενημερωθούν για την ασθένεια, να «ακούν το σώμα τους» και «φυσικά, να φροντίζουν να μην παραβλέπονται οι ιατρικές ανησυχίες τους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραυματίστηκαν επιβάτες πτήσης της JetBlue Airways – Οι πιλότοι έκαναν αναγκαστική προσγείωση στη Φλόριντα
Το αεροσκάφος, ένα Airbus A320, εκτελούσε την πτήση 1230 και είχε αναχωρήσει από το Κανκούν του Μεξικού με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι στο Νιου Τζέρσεϊ
Αεροσκάφος της JetBlue Airlines
Axios: «Προ των πυλών» η σύσταση διεθνούς ασφάλειας στη Γάζα – Οι προϋποθέσεις, το «ναι» της Χαμάς και ο ρόλος της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ πιέζουν για την οριστικοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία διεθνούς δύναμης ασφαλείας, με διάφορες χώρες να είναι διατεθειμένες να στείλουν στρατεύματα προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη στη Γάζα
Μια λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μια κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας.