Ελλάδα

Ανακοινώσεις στις 18:00 για τις μάσκες από τον Νίκο Χαρδαλιά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανακοινώσεις για τις μάσκες θα γίνουν σήμερα το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Όπως είχε μεταδώσει και την Τρίτη 22/06/2021 το newsit.gr η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα και με βάση την εισήγησή τους θα γίνουν οι ανακοινώσεις στις 18:00 το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση. 

Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι μέσα στην ημέρα, αναμένεται η απόφαση των ειδικών για τις μάσκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι πλήρως εμβολιασμένοι, όσο και οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας απαλλάσσονται από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Εκτός από την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορονοϊού, την απόφαση η άρση του μέτρου να ισχύσει άμεσα και για όλους βάρυνε και το γεγονός ότι είναι δύσκολο να ελεγχθεί ποιος πολίτης έχει κάνει και ποιος όχι το εμβόλιο.

Καταλυτικός είναι και ο παράγοντας τουρισμός και η διευκόλυνση των επισκεπτών στη χώρα μας. Και βέβαια και ο ζεστός καιρός, που από τη μία αποδυναμώνει τη μεταδοτικότητα του ιού, και από την άλλη δυσκολεύει τη χρήση σε υψηλές θερμοκρασίες. Αλλά και οι εμβολιασμοί, καθώς πλέον πάνω από 7,5 εκατ. πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση.

Οι επιστήμονες εξετάζουν την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας ακόμη και από αύριο ή από αυτό το Σάββατο, 26 Ιουνίου.

Ωστόσο οι Επιστήμονες θα απευθύνουν ισχυρή σύσταση οι πολίτες να φορούν τις μάσκες όταν και όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, όπως σε πλατείες, σοκάκια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, γήπεδα κ.α..

Όπως και πέρυσι το καλοκαίρι υποχρεωτική αναμένεται να κριθεί η μάσκα στα ταξίδια με πλοία και αεροπλάνα και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η υποχρεωτικότητα σε κλειστούς χώρους δεν αίρεται σε αυτή τη φάση, αλλά θα εξεταστεί όταν προχωρήσει περαιτέρω το εμβολιαστικό πρόγραμμα και χτιστεί ένα ικανοποιητικό «τείχος» ανοσίας.

Όπως ανακοινώθηκε, λοιπόν, η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η σκοποβολή, τα ανεκπλήρωτα όνειρα του 21χρονου Νικήτα και η βιντεοκλήση που κατέγραψε τον θάνατό του
Το τροχαίο δυστύχημα τον Οκτώβριο του 2023 θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του Νικήτα, που τρία χρόνια αργότερα έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του πατέρα του αδελφικού του φίλου
Δολοφονία του 21χρονου στο Ηράκλειο
Greek Mafia: Τον μισό ποινικό κώδικα αντιμετωπίζουν οι 3 συλληφθέντες για τη δολοφονία Μοσχούρη – Στο «μικροσκόπιο» ο ρόλος του βαρυποινίτη
Από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών δόθηκε το «πράσινο φως» για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος έγκλειστοι ποινικού για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις, εφόσον κριθεί σκόπιμο από τον ανακριτή
Συλλήψεις για τη δολοφονία Μοσχούρη
Δολοφονία στο Ηράκλειο: Οι τραγικές συμπτώσεις, το διπλό χτύπημα της μοίρας και ο κοινός τάφος του Γιώργου και του Χάρη
Ο 22χρονος ανιψιός του 54χρονου δολοφόνου είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το 2016 ενώ και ο γιος του σκοτώθηκε σε τροχαίο το 2023 με οδηγό του αυτοκινήτου τον 21χρονο Νικήτα
Δολοφονία στο Ηράκλειο