Κόσμος

Ισραήλ: Σε καραντίνα και οι εμβολιασμένοι που εκτίθενται στην μετάλλαξη Δέλτα

Οι αρχές του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι πλέον οι γιατροί θα μπορούν να ζητούν να μπαίνουν σε καραντίνα όλοι όσοι έχουν εκτεθεί στην μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, ακόμη κι αν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 ή αν έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.

Η απόφαση αυτή ακολούθησε την προειδοποίηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ χθες για το ενδεχόμενο νέων εξάρσεων του κορονοϊού λόγω του στελέχους Δέλτα, με τον αριθμό των νέων ημερήσιων κρουσμάτων να αυξάνεται στη χώρα, έπειτα από εβδομάδες που είχε σταθεροποιηθεί χάρη στην ευρεία εκστρατεία ανοσοποίησης.

Βάσει των νέων κανονισμών του υπουργείου Υγείας, ακόμη και εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αναρρώσει από την covid-19 θα μπορούν να μπαίνουν σε καραντίνα έως και 14 ημέρες, αν οι αρχές πιστεύουν ότι είχαν «στενή επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί από το επικίνδυνο αυτό παραλλαγμένο στέλεχος».

Αυτό σημαίνει για παράδειγμα, όπως εξήγησε το υπουργείο, τους επιβάτες ενός αεροπλάνου, μια απόφαση που ενδέχεται να επηρεάσει το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων του Ισραήλ για τους εμβολιασμένους τουρίστες.

Τσουχτερό πρόστιμο σε όποιον ταξιδέψει σε «απαγορευμένη» χώρα

Μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας Νιτζάν Χόρογουιτς επεσήμανε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο «χιλιάδων σέκελ» σε όποιον Ισραηλινό πολίτη ή κάτοικο ταξιδέψει σε χώρες που περιλαμβάνονται στον μαύρο κατάλογο της κυβέρνησης με τις χώρες όπου δεν επιτρέπονται τα ταξίδια λόγω των κινδύνων.

Στις 16 Ιουνίου το υπουργείο Υγείας είχε περιλάβει στον κατάλογο αυτό την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, την Ινδία, το Μεξικό και τη Ρωσία, απαγορεύοντας ουσιαστικά στους Ισραηλινούς πολίτες ή κατοίκους να τις επισκεφθούν, με εξαίρεση όσους λάβουν ειδική άδεια.

Περίπου το 55% των Ισραηλινών, σε σύνολο 9,3 εκατομμυρίων, έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTech κατά της covid-19, ενώ η μεγάλη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων οδήγησε τις αρχές να άρουν τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα.

Από τον προηγούμενο μήνα μπορούν να εμβολιαστούν κατά της covid-19 και οι έφηβοι ηλικίας 12 με 15 ετών, αν και πολλοί λίγοι έχουν σπεύσει να το πράξουν. Όμως την προηγούμενη εβδομάδα, ανήσυχος για την άνοδο των κρουσμάτων στα σχολεία της χώρας, ο Μπένετ κάλεσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Σήμερα μάλιστα το υπουργείο Υγεία τόνισε ότι οι γονείς, τα παιδιά των οποίων παραβιάζουν την καραντίνα, θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα 5.000 σέκελ (περίπου 1.200 ευρώ).

Εξάλλου ο Ισραηλινός πρωθυπουργό σημείωσε ότι μια νέα υπουργική ομάδα διαχείρισης της πανδημίας θα συσταθεί μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης μέσα στον μήνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Μασκ εκδικείται τον Τραμπ»: Ο βιογράφος του μεγιστάνα αποκαλύπτει τα κίνητρα πίσω από την ίδρυση του «Κόμματος της Αμερικής»
«Ως επιχειρηματίας είναι τεχνοκρατικά ικανός, αλλά αδίστακτος ως προς τη διαχείριση ανθρώπων» σημειώνει ο Ολιβιέ Λασκάρ - Οι έξι προκλήσεις για το νέο κόμμα Μασκ, σύμφωνα με την Washington Post
Έλον Μασκ
Πυρά Τραμπ κατά Μασκ: «Εκτροχιάζεται και εξελίσσεται σε σκέτη καταστροφή» – Η ειρωνική απάντηση του δισεκατομμυριούχου
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε γελοία την απόφαση του Έλον Μασκ για νέο κόμμα και του θύμισε ότι αυτό των Ρεπουμπλικανών είναι πολύ επιτυχημένο
Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ
Κρίσιμη συνάντηση Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ: Άκαρπες οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
«Βγάλαμε ήδη πολλούς ομήρους, αλλά σε ό,τι αφορά τους ομήρους που απομένουν, θα βγει καλός αριθμός. Νομίζουμε πως θα γίνει αυτή την εβδομάδα» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Έφτασαν τους 82 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσά τους και 28 παιδιά - Δύσκολο το έργο των διασωστών
Ο κυβερνήτης της κομητείας Κερ, Λάρι Λίθα, μάλιστα, προειδοποίησε για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις - Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως πιθανόν θα επισκεφθεί την πολιτεία Τέξας την Παρασκευή (11η Ιουλίου)
Βυθισμένα αυτοκίνητα από τις πλημμύρες στο Τέξας
3