Κόσμος

Εμπρηστικά μπαλόνια από τη Γάζα προκάλεσαν τέσσερις πυρκαγιές στο Ισραήλ

Εμπρηστικά μπαλόνια που εκτοξεύτηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας προκάλεσαν σήμερα τέσσερις πυρκαγιές στο Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών πυροσβεστών.

“Τέσσερις πυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή Εσκόλ”, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, δηλώνουν οι πυροσβέστες, διευκρινίζοντας ότι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η αιτία των πυρκαγιών ήταν “εμπρηστικά μπαλόνια”.

Οι φωτιές μικρής κλίμακας τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Στις 18 Ιουνίου, η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε στόχους του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση εμπρηστικών μπαλονιών προς το Ισραήλ.

Ήταν οι δεύτεροι βομβαρδισμοί από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία, στις 21 Μαΐου, η οποία έθεσε τέλος σε έναν πόλεμο 11 ημερών με τη Χαμάς, που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, έναν φτωχό παλαιστινιακό θύλακα δύο εκατομμυρίων κατοίκων, ο οποίος τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια.

Από τις 10 έως τις 21 Μαΐου, 260 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων μαχητές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στο Ισραήλ, οι ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα προκάλεσαν τον θάνατο 13 ανθρώπων, ανάμεσά τους ένας στρατιώτης, σύμφωνα με την αστυνομία και τον στρατό.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής τελετής ότι το Ισραήλ “δεν χαίρεται να πολεμά” αλλά όταν αυτό είναι “αναγκαίο”, το εβραϊκό κράτος “δεν θα διστάσει” να δώσει μια “μαζική και ισχυρή απάντηση”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ και Ερντογάν προσπάθησαν να γίνει συνάντηση ΗΠΑ και Ιράν – Δεν βρέθηκε για να δώσει την έγκρισή του ο «εξαφανισμένος» Χαμενεΐ
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, Ιρανοί αξιωματούχοι αναζήτησαν τον Χαμενεΐ για να πάρουν την έγκρισή του, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τον βρουν, καθώς παραμένει κρυμμένος από φόβο μήπως δολοφονηθεί
Ερντογάν - Τραμπ 3
Το Ισραήλ λέει ότι αποτράπηκε ιρανική επίθεση κατά υπηκόων του στην Κύπρο – Το σχέδιο θα υλοποιούσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Οι κυπριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν Βρετανό ως ύποπτο για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την κατασκοπεία
Ισραηλινοί περιμένουν να επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοιο για να εγκαταλείψουν την Κύπρο 14