Πολιτική

Ετεροδημότες με λίγα… «κλικ» – Βήμα βήμα η νέα διαδικασία για εγγραφή στους καταλόγους

Απλοποιείται η διαδικασία εγγραφής των ετεροδημοτών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, συστήνεται ειδική εφαρμογή στην ηλεκτρονική διεύθυνση aitiseis.eterodimotes.gov.gr.

Μέσω αυτής οι ενδιαφερόμενοι εκλογείς αποκτούν τη δυνατότητα να εγγράφονται ηλεκτρονικά στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, προκειμένου να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους, τους συνδυασμούς της εκλογικής περιφέρειάς τους.

Τα βήματα για την εγγραφή

– Είσοδος στην εφαρμογή μέσω Taxis Net με τη χρήση των κωδικών της ΑΑΔΕ και του ΑΦΜ.

– Συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαραίτητα στοιχεία. Για την επιτυχή υποβολή της αίτησης παρέχονται, εντός της εφαρμογής, λεπτομερείς οδηγίες.

– Οριστικοποίηση της αίτησης

Με την επιτυχή υποβολή της αίτησης αποδίδεται αυτόματα αριθμός πρωτοκόλλου, ο οποίος αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του εκλογέα.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή δίνει στον εκλογέα το δικαίωμα να μεταβάλλει τα στοιχεία του ανά πάσα στιγμή ή να διαγραφεί από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών με την υποβολή μίας απλής αίτησης.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών μπορούν να υποβάλλονται και στους οικείους δήμους καθώς και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 50
Το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ έφερε και γαλάζιες αντιδράσεις – Η διαβεβαίωση για κατ’ οίκον εξυπηρέτηση
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ετήσιος τζίρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι 15 εκατ. ευρώ, κι ενώ το ετήσιο κόστος λειτουργίας είναι πολλαπλάσιο και αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ
ΕΛΤΑ 22
Στην Αθήνα σήμερα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η πρώτη της επίσημη υποχρέωση και το πάρτι προς τιμήν της
Η πρώτη επίσημη υποχρέωση Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη όταν θα υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 18