Πολιτική

Μητσοτάκης για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Νέα εποχή μετά από 10 χρόνια αβεβαιότητας

Αφετηρία αναγέννησης της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την αλλαγή σελίδας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, «τα μεγαλύτερα της χώρας ξαναπιάνουν δουλειά», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook, μετά την επιβεβαίωση ότι ο Έλληνας εφοπλιστής, Γιώργος Προκοπίου, κατέθεσε τη μεγαλύτερη προσφορά.

«Δύο χρόνια από την ημέρα που οι πολίτες μας έδωσαν την εντολή να πάμε τη χώρα μπροστά, κάνουμε πράξη το σύνθημά μας για περισσότερες δουλειές και ανάπτυξη για όλους», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, εστιάζοντας στις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται.

Όπως επεσήμανε, επίσης, ο Πρωθυπουργός, γίνεται ένα ακόμα βήμα για την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Click4more: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ικανοποιημένος ο Σταϊκούρας για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Σήμερα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά γυρίζουν μία δεκαετή σελίδα αβεβαιότητας και ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο παραγωγικής δουλειάς, ανάπτυξης και ευημερίας. Τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας ξαναπιάνουν δουλειά, και γίνεται ένα ακόμα βήμα για την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας».

«Η διαγωνιστική διαδικασία στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση ολοκληρώθηκε ήδη με επιτυχία. Με περισσότερους υποψήφιους επενδυτές από κάθε άλλη φορά. Και με τελικό τίμημα τετραπλάσιο του αρχικού που συνολικά αγγίζει τα 78.000.000 ευρώ. Δύο χρόνια από την ημέρα που οι πολίτες μας έδωσαν την εντολή να πάμε τη χώρα μπροστά, κάνουμε πράξη το σύνθημά μας για περισσότερες δουλειές και ανάπτυξη για όλους».

Δείτε την ανάρτηση του Πρωθυπουργού:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιον κρατά ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος Μύρωνας Χιλετζάκης και δεν τον διαγράφει η ΝΔ;
Επιμένει το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση με το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, του οποίου αρχηγός φέρεται να ήταν ο αγροτοσυνδικαλιστής...
Χιλετζάκης
Η σημερινή πανελλαδική διάσκεψη των αγροτών κρίνει την συνάντηση με Μητσοτάκη – Τα «αγκάθια» και οι δεσμεύσεις
Οι πρώτες αντιδράσεις αγροτών και κτηνοτρόφων χθες δεν ήταν ενθαρρυντικές, ωστόσο στο κυβερνητικό επιτελείο προσδοκούν ότι «θα επικρατήσει η υπευθυνότητα»
Αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αντόνιο Κόστα: Σταθερότητα, ανάπτυξη και ανθεκτικότητα οι προτεραιότητες
Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρόεδρος του Eurogroup, εξετάστηκε, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Eurogroup μπορούν να εμβαθύνουν περαιτέρω την καθιερωμένη συνεργασία τους
Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα