Κόσμος

Κομισιόν για την πρόκληση της τουρκικής ακταιωρού: Κάθε ενέργεια βίας στη Μεσόγειο είναι λυπηρή

H προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να ανοίξει πυρ ακταιωρός σε βάρος σκάφους του κυπριακού Λιμενικού έχει προκαλέσει πολλές διεθνείς αντιδράσεις. 

Κάθε ενέργεια βίας στη Μεσόγειο «είναι λυπηρή» τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Ναμπίλα Μασράλι.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με αναφορές για περιστατικό μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και του κυπριακού Λιμενικού, η κυρία Μασράλι ανέφερε: «Προς το παρόν δεν έχουμε λεπτομέρειες για τις αναφορές γι’ αυτό δε μπορούμε να σχολιάσουμε».

Υπογράμμισε ωστόσο, ότι «κάθε ενέργεια βίας από οποιουσδήποτε παράγοντες στην Μεσόγειο είναι λυπηρή».

Παράλληλα, προσέθεσε ότι «η ΕΕ έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ανάπτυξη μιας σχέσης συνεργασίας και αμοιβαίας επωφελούς σχέσης με την Τουρκίας».

Τέλος, επισήμανε ότι «από την Τουρκία αναμένεται ξεκάθαρη δέσμευση για σχέσεις καλής γειτονίας και εξομάλυνση της σχέσης με την Δημοκρατία της Κύπρου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σενάρια για τριμερή συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι – Πούτιν μέσα στις επόμενες ημέρες
Αμερικανοί διπλωμάτες προειδοποίησαν τους Ευρωπαίους ομολόγους τους να είναι έτοιμοι για τριμερή συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο τις επόμενες ημέρες - Ο Τζέι Ντι Βανς θα συμμετάσχει στη σύνοδο στον Λευκό Οίκο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο έλεος 20 πυρκαγιών η Ισπανία - Η ΕΕ κινητοποιεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις
Η νότια Ευρώπη και η μεσογειακή λεκάνη βιώνουν μία από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών που έχουν καταγραφεί ποτέ - Στη δυσκολότερη θέση Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, Σλοβακία και οι βαλκανικές χώρες
Πυροσβέστες