Κόσμος

Μιλάνο: «Μπλόκο» σε τουρίστες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα λόγω QR code

Μπλοκαρισμένοι στο αεροδρόμιο του Μιλάνου μένουν πολλοί επιβάτες δεν μπορούν να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα με προορισμό την Ελλάδα, επειδή δεν ζήτησαν εγκαίρως το απαιτούμενο Qrcode που χρειάζονται για να ταξιδέψουν.

Σε σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν πολλοί τουρίστες οι οποίοι το τελευταίο εικοσιτετράωρο έμειναν εκτός αεροσκάφους, λόγω του ότι ξέχασαν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν το Plf (Passenger Location Form).

Όπως ο έμπειρος κυβερνήτης σκαφών αναψυχής (σκίπερ) Βάλτερ Πέρι, ο οποίος κανονικά έπρεπε να σαλπάρει μαζί με φίλους του από την Κω σήμερα το απόγευμα. Ωστόσο θα περιμένει άλλες εικοσιτέσσερις ώρες και θα αγοράσει καινούριο εισιτήριο, για να φτάσει στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης (20.07.2021), μαζί με την γυναίκα του.

Η Ελεονόρα με τον Αντρέα πήραν τρία τραίνα για να φτάσουν στο Μιλάνο, ωστόσο έχασαν να ζητήσουν εγκαίρως το Qrcode και … είδαν τις διακοπές τους να «πετούν», όταν στο τσεκ ιν τους ζήτησαν τον αναγκαίο ηλεκτρονικό κωδικό για την επιβίβαση.

Η Κλεμάνς, η οποία έφτασε στο Μιλάνο από το Παρίσι, ήθελε να επισκεφθεί την Σαντορίνη με μια φίλη της. «Συμπληρώσαμε το Plf με μια ώρα καθυστέρηση. Τώρα, δυστυχώς, θα μείνουμε στο αεροδρόμιο του Μιλάνου, χωρίς θάλασσα», δήλωσε στην Corriere.

Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν και πάλι στους τουρίστες ότι, για να εξασφαλίσουν όσο γίνεται ασφαλέστερες και ήσυχες διακοπές, πριν από την αναχώρησή τους πρέπει να κάνουν μια μικρή «γραφειοκρατική θυσία», η οποία απαιτείται από την πραγματικότητα που ζούμε, εν καιρώ πανδημίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS