Κόσμος

Άντονι Φάουτσι: Οι ΗΠΑ δεν θα επιστρέψουν σε lockdown παρά τους κινδύνους της μετάλλαξης Δέλτα

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε σήμερα πως δεν αναμένει οι ΗΠΑ να επιστρέψουν σε lockdown, παρά τους αυξανόμενους κινδύνους μόλυνσης από την Covid-19, που θέτει η παραλλαγή Δέλτα.

«Δεν νομίζω ότι θα δούμε λοκντάουν», είπε ο Φάουτσι, σε δηλώσεις του στην εκπομπή This Week του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

«Νομίζω ότι έχουμε επαρκές ποσοστό ανθρώπων στη χώρα, όχι επαρκές για να συντρίψουμε την έξαρση, όμως πιστεύω αρκετό, που δεν θα μας επιτρέψει να βρεθούμε στην κατάσταση, στην οποία ήμασταν τον περασμένο χειμώνα».

Αν και ο Φάουτσι δεν πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να ξανακλείσουν, όπως πέρυσι, προειδοποίησε από το ABC ότι «η κατάσταση θα επιδεινωθεί», καθώς η παραλλαγή Δέλτα συνεχίζει να διασπείρεται.

«Έχουμε 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα που πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό, αλλά που δεν εμβολιάζονται», τόνισε.

Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά έχει σχεδόν διπλασιαστεί τις τελευταίες 10 ημέρες και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται αυξάνεται σε πολλές πολιτείες, σύμφωνα με μια ανάλυση του Ρόιτερς.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 1
Ισραήλ: Εγκρίθηκε το εποικιστικό σχέδιο οικοδόμησης στη ζώνη Ε1 στη Δυτική Όχθη – Απειλείται η λύση των δύο κρατών
Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 3.400 κατοικιών στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που θα διχοτομήσει τα παλαιστινιακά εδάφη
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη 1