Κόσμος

Λίβανος: Ενέδρα σε μέλη της Χεζμπολάχ – Πέντε νεκροί και πολλοί τραυματίες

Tουλάχιστον πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία μέλη της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκαν σήμερα στα νότια της Βηρυτού, σε ενέδρα κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός μέλους του σιιτικού κινήματος ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες σε μια ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Το πολύνεκρο επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή του Χαλντέ. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ υποστηρικτών της Χεζμπολάχ και σουνιτών κατοίκων της πόλης αυτής.

Στα πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Manar TV της Χεζμπολάχ διακρίνονται τα πυρά εναντίον της αυτοκινητοπομπής των πενθούντων που φτάνουν στο σπίτι του μέλους του κινήματος, του Άλι Σίμπλι, που σκοτώθηκε την προηγουμένη.

Λιβανέζοι πολιτικοί εξέφρασαν ανησυχία για το επεισόδιο αυτό, το οποίο είναι σε εξέλιξη, φοβούμενοι ότι θα μπορούσε να κλιμακωθεί και να επιδεινώσει τις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνει ο Λίβανος, εν μέσω πολιτικού κενού.

Η Χεζμπολάχ, η οποία στηρίζεται από το Ιράν, σε ανακοίνωσή της προέτρεψε τις αρχές να τιμωρήσουν τους ενόχους, λέγοντας ότι το περιστατικό αντικατοπτρίζει την ανομία και τον φανατισμό.

Σουνιτικές αραβικές φυλές, που κατοικούν στην πόλη αυτή, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τον θάνατο του Άλι Σίμπλι το Σάββατο, κατά τη διάρκεια ενός γάμου, ανέφεραν ότι πήραν εκδίκηση για τον θάνατο ενός συγγενούς τους σε προηγούμενες σεχταριστικές συγκρούσεις, στην ίδια περιοχή.

Μια ομάδα αραβικών σουνιτικών φυλών του Λιβάνου εξέδωσε επίσης ανακοίνωση μετά τη σημερινή ενέδρα, λέγοντας ότι δεν θέλει να εμπλακεί σε μια ένοπλη σύγκρουση αλλά κατηγορεί τη Χεζμπολάχ για την αναταραχή και για τις θρησκευτικές εντάσεις.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Νατζίμπ Μεκάτι ζήτησε από τον επικεφαλής του στρατού να ενισχύσει τις δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη, η οποία βρίσκεται πάνω στον παραλιακό αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στα νότια.

Τοπικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν πλάνα στα οποία διακρίνονται ένοπλοι νεαροί να περιφέρονται βιαιοπραγώντας στην περιοχή.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
2