Κόσμος

Δυστύχημα σε ορυχείο στην Κίνα: Ένας νεκρός και 19 ανθρακωρύχοι εγκλωβισμένοι

Ένας ανθρακωρύχος έχασε τη ζωή του και άλλοι 19 παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από το έδαφος, μετά την κατάρρευση και την πλημμύρα που σημειώθηκε σήμερα σε ένα ανθρακωρυχείο στην Κίνα. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.00 (07.00 ώρα Ελλάδας) στον αυτόνομο νομό του Θιβέτ Χαϊμπέι, στην επαρχία Τσινχάι. 

Δύο εργάτες, ο ένας εκ των οποίων πέθανε, βγήκαν από το ορυχείο, που βρίσκεται στην περιοχή Ρεσούι, εξήγησε το Γραφείο. Διασώστες και πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο του δυστυχήματος. Οι αρχές δεν έχουν δώσει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από το έδαφος, ούτε διευκρίνισαν σε τι βάθος ενδέχεται να βρίσκονται.

Σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, στο ορυχείο σημειώθηκε «κατάρρευση ενός στρώματος λάσπης». Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV επανέλαβε αυτόν τον όρο, μιλώντας παράλληλα για τη «διείσδυση νερού», ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα κάνει λόγο για μια «πλημμύρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: Reuters (Αρχείου)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι