Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν ακύρωσε το αμφιλεγόμενο νόμο για τις αμβλώσεις

Μια μεγάλη νίκη σε όσους εναντιώνονται στις αμβλώσεις προσέφερε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, αφού το βράδυ της Τετάρτης δεν ανέστειλε το σχετικό νόμο που είχε τεθεί σε εφαρμογή μόλις λίγες ώρες πριν στο Τέξας. Ο νόμος απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά την 6η εβδομάδα, ακόμα και σε περιπτώσεις βιασμού και αιμομιξίας.

Ωστόσο, το κορυφαίο όργανο της δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν αποφάνθηκε πάντως για το κατά πόσον ο νόμος για τις αμβλώσεις είναι συνταγματικός. Το Δικαστήριο επικαλέστηκε «περίπλοκα και νέα διαδικαστικά ζητήματα», ενώ εμφανίστηκε διχασμένο αφού τέσσερα από τα εννέα μέλη του εναντιώθηκαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Η απόφαση χαρακτηρίζεται βαρύ πλήγμα στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα αυτό, καθώς ο νόμος, που πρακτικά απαγορεύει το 85 ως 90% των αμβλώσεων, παραμένει σε ισχύ στην πολιτεία.

Δεν είχε επιβληθεί ποτέ τέτοια απαγόρευση σε οποιαδήποτε αμερικανική πολιτεία από το 1973, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε στην υπόθεση Ρόου εναντίον Γουέιντ, καθιστώντας συνταγματικό δικαίωμα την πρόσβαση σε τέτοιες επεμβάσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου: «Έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τον Αδόλφο Χίτλερ – Νόμιμη η αυτοάμυνα του Ιράν»
«Το αίμα των αμάχων που σφαγιάσθηκαν, των μωρών που δολοφονήθηκαν βρίσκεται στα χέρια και τα πρόσωπα όχι μόνο αυτών που υποστηρίζουν την αλαζονεία του Ισραήλ, αλλά και αυτών που παραμένουν σιωπηλοί»
Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν 21