Κόσμος

Σαρωτικό πέρασμα της καταιγίδας Άιντα στη Νέα Υόρκη – Μαρτυρία Ελληνίδας: Όλα έγιναν σε 40 λεπτά

Η καταιγίδα Άιντα συνεχίζει να σαρώνει τις ΗΠΑ και τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους, ενώ Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ με απόφαση του Τζο Μπάιντεν έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τις δραματικές στιγμές που βίωσε στην πλημμυρισμένη Νέα Υόρκη περιέγραψε το πρωί της Παρασκευής (3/9) στην ΕΡΤ η Ελληνίδα ηθοποιός Ελεάννα Φιλοκαλιώτη. 

«Τα πράγματα εξελίχθηκαν μέσα σε μισή ώρα», δήλωσε στην ΕΡΤ η Ελεάννα Φιλοκαλιώτη, περιγράφοντας πώς σταδιακά ανέβηκε η στάθμη του νερού μέσα στο σπίτι της στο Κουίνς, περιοχή της Νέας Υόρκης. «Έγινε μέσα σε ένα σαραντάλεπτο. Ήταν σαν τροπική καταιγίδα», πρόσθεσε. 

Περιγράφοντας τις ώρες αγωνίας όταν είδε στην πολυκατοικία να εισρέουν νερά και να πλημμυρίζουν γρήγορα τα πάντα ανέφερε ότι φοβήθηκε. «Βρισκόμουν σε κατάσταση σοκ. Ζήτησα βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το όσα είπε, μέσα στην χθεσινή ημέρα (2/9) λάμβαναν ειδοποιήσεις για silver alert, αλλά η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος της κατάστασης. Ο τυφώνας χτύπησε με πρωτοφανή σφοδρότητα εκτός από την Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσει, το Κονέκτικατ, την Πενσιλβάνια ακόμη και το Μέριλαντ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για βοδινό κρέας, αιθανόλη και γεωργικά προϊόντα – Δεν έπεσαν υπογραφές
Με σόου στο Οβάλ Γραφείο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά την επιβολή των δασμών
Ντόναλντ Τραμπ 1
Σταϊνμάιερ για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη: «Είμαστε όλοι παιδιά της 8ης Μαΐου 1945»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή του Κόκκινου Στρατού και τόνισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα κατά του φασισμού»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης στην Bundestag για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου