Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Γιατί απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του

Για ιδιαίτερη επικινδυνότητα του κατηγορούμενου, σταθερή ροπή και εθισμό στην τέλεση συναφών εγκλημάτων, κάνουν λόγο οι δικαστές, στο σκεπτικό που αναπτύσσουν στο βούλευμα τους για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης, που κατέθεσε ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης προσέφυγε κατά του εντάλματος της προσωρινής κράτησης της 15ης τακτικής ανακρίτριας. Κατέθεσε το αίτημά του στις 4 Αυγούστου, σχεδόν μια εβδομάδα μετά την απολογία του για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του, υποστηρίζοντας ότι κρίθηκε προφυλακιστέος με ανύπαρκτα στοιχεία.

Οι δικαστές, όμως, με το σκεπτικό που αναπτύσσουν στο βούλευμά τους, το οποίο εκδόθηκε μόλις στις 27 Αυγούστου και αποκαλύπτει η εφημερίδα «Real News», απορρίπτουν έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δικαστές κάνουν λόγο για ιδιαίτερη επικινδυνότητα του κατηγορούμενου, σταθερή ροπή και εθισμό στην τέλεση συναφών εγκλημάτων.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «εκμεταλλευόμενος το εγνωσμένο κύρος του και την καταξίωσή του στον χώρο ως ηθοποιού, σκηνοθέτη και θιασάρχη επεδίωκε συναντήσεις με τα θύματά του και εκμεταλλευόμενος της επιθυμία τους για εύρεση εργασίας και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους τις απομόνωνε σε ιδιωτικούς χώρους, γραφείο, καμαρίνι, αυτοκίνητο και με ιδιαίτερη σκληρότητα και αναλγησία, χωρίς να πτοείται από τη σθεναρή αντίσταση, προέβαινε η επιχειρούσε να προβεί σε γενετήσιες πράξεις μαζί τους».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι εμφανιζόταν αμετανόητος, ακόμα και μετά την τέλεση των πράξεών του, απευθύνοντας χυδαίες εκφράσεις και απειλές εναντίον των θυμάτων του.

Έτσι λοιπόν, βάσει των παραπάνω «καταδεικνύεται η ιδιαίτερη επικινδυνότητα και η σταθερή ροπή του, καθώς και ο εθισμός στην τέλεση συναφών εγκλημάτων, με αποτέλεσμα να κρίνεται αιτιολογημένα πως αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέα εγκλήματα».

Χαρακτηριστικά αναφέρεται κατάθεση μάρτυρα που αναφέρεται πως εστάλη στο κινητό τηλέφωνο παθούσας, ένα χυδαίο μήνυμα από τον Πέτρο Φιλιππίδη με πλήρως ακατάλληλο περιεχόμενο.

Παράλληλα, σημειώνουν οι δικαστές ότι κανένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου δεν έχει ιδία αντίληψη για τα καταγγελλόμενα περιστατικά, ενώ όσα καταθέτουν αποτελούν κατά ισχυρισμούς που ο ίδιος τους έχει μεταφέρει.

Ακόμα, αρνητικοί ήταν οι δικαστές και στην αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με βραχιολάκι, που ο κατηγορούμενος ζητούσε.

Πηγή: Εφημερίδα «Real News»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο φίλος με εξαπάτησε και μου είπε "δεν είναι τίποτα"» αναφέρει το απολογητικό του υπόμνημα του Άρη Μουγκοπέτρου
Ο παιδικός φίλος του 32χρονου καλλιτέχνη στην κατάθεση του τις προηγούμενες ημέρες αρνήθηκε πως ήταν δική του η κροτίδα, ισχυριζόμενος πως την βρήκε στο κέντρο διασκέδασης
Ο Άρης Μουγκοπέτρος μαζί με τον 32χρονο φίλο του που του έδωσε την κροτίδα 2
Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε τάξη δημοτικού σχολείου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας – Είχαν γίνει εργασίες συντήρησης μέσα στο Πάσχα
Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος μαθητής - Οι δάσκαλοι αναφέρουν πως στο συγκεκριμένο κτίριο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την υγρασία
Κατάρρευση οροφής σε σχολείο στα Φιλιατρά 3