Κόσμος

Ρωσία – κορονοϊός: 41 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως

Σχεδόν 47,5 εκατομμύρια πολίτες στη Ρωσία έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ 41 εκατομμύρια και τις δύο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor, έχει ανακοινώσει ότι για να επιτευχθεί συλλογική ανοσία θα πρέπει να εμβολιασθεί το 80% του πληθυσμού στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εμβολιασθούν περισσότερα από 90 εκατομμύρια πολίτες και ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί έως την 1η Νοέμβριου του τρέχοντος έτους.

791 νεκροί και σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 19.905 νέα κρούσματα κορονοϊού, (έναντι 19.594 την προηγούμενη μέρα) , ο μεγαλύτερος αριθμός από τις 22 Αυγούστου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στα 7.234.425.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός δορές για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε επίσης ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 791 θάνατοι,(έναντι 794 την προηγούμενη) ενώ ο συνολικά από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 196.626 θάνατοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Χούθι απειλούν το Ισραήλ: «Θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε βαλλιστικούς πυραύλους μέχρι να σταματήσετε τις επιθέσεις»
Ανακοίνωσαν πως οι επιθέσεις ήταν αντίποινο για τα πλήγματα σε υποδομές Ιράν, Ιράκ, Λιβάνου και Παλαιστίνης αλλά και στις ισραηλινές δολοφονίες κατά αμάχων
Χούθι
Το Ισραήλ έπληξε εγκαταστάσεις του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν – Χτυπήθηκαν και εργοστάσια πυρομαχικών
Με 50 από αεροσκάφη επιτέθηκε ο ισραηλινός στρατός, αναφέρουν οι IDF - Επίθεση και σε τμήμα του ιρανικού υπουργείου Άμυνας από το οποίο προμηθεύονταν όπλα Χεζμπολάχ και Χαμάς
Οι ιρανικές εγκαταστάσεις που έπληξε ο ισραηλινός στρατός