Κόσμος

Άλμπερτ Μπουρλά: Τέλος στον κορονοϊό το 2022 – Νέες μεταλλάξεις όλο τον επόμενο χρόνο

Σε εποχική γρίπη θα εξελιχθεί ο κορονοϊός, σύμφωνα με την εκτίμηση του διευθύνοντα συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Ο κ. Μπουρλά ανέφερε πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, μέσα στον επόμενο χρόνο, αν και, όπως είπε, θα εμφανίζονται συνεχώς νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Όπως είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer, με τον καιρό ο κορονοϊός θα εξελιχθεί σε εποχική γρίπη η οποία θα απαιτεί ετήσιο εμβολιασμό, σύμφωνα με το BusinessInsider.

Σημειώνεται πως σε συνέντευξή του στο ABC News και στον Τζορτζ Στεφανόπουλος, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του συναδέλφου του στη Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, ο οποίος είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η πανδημία «θα τελειώσει μέσα στον επόμενο χρόνο».

Ο Μπουρλά σχολιάζοντας τα λόγια του Μπανσέλ ανέφερε: «Συμφωνώ με την άποψη ότι μέσα σε ένα χρόνο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» προσθέτοντας ωστόσο, πως «αυτό δεν σημαίνει πως νέες μεταλλάξεις θα πάψουν να μας απασχολούν».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι ετήσιοι εμβολιασμοί. Αλλά δεν το γνωρίζουμε πραγματικά. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα».

Σχολίασε και την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού λέγοντας ότι είναι ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα, ενώ σχετικά με την απόφαση της διευθύντριας του CDC για την τρίτη δόση προς τους ηλικιωμένους και άλλους ευάλωτους, είπε ότι είναι «πολύ καλή». Σχολίασε, δε, πως «ανυπομονούμε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όλους αυτούς τους ευάλωτους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία».

Τέλος, για τον εμβολιασμό των παιδιά, υπογράμμισε πως οι παιδικές λοιμώξεις από τον κορονοϊό έχουν εκτοξευθεί σε ανησυχητικά επίπεδα, ενώ σημείωσε ότι αναμένεται να υποβάλουν τα δεδομένα τους στον FDA για επανεξέταση πολύ σύντομα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μουσείο του Λούβρου: «Τα μουσεία δεν είναι ούτε οχυρά ούτε θησαυροφυλάκια», προειδοποιούν 57 διευθυντές διεθνών ιδρυμάτων
Μετά την κλοπή κοσμημάτων από το Λούβρο, 57 επικεφαλής διεθνών μουσείων εκφράζουν ανησυχία για την εύθραυστη φύση της βασικής αποστολής των μουσείων
Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι
Γάζα: Το Ισραήλ απορρίπτει την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα αποδεχθεί την παρουσία τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Γάζα, στο πλαίσιο του αμερικανικού σχεδίου για τον οριστικό τερματισμό του πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακα
Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στη Γάζα
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος εγκαινιάζει το πρώτο μνημείο προς τιμήν των ΛΟΑΤΚΙ+ στρατιωτικών
Ο Βρετανός μονάρχης αποκάλυψε ένα πρωτοποριακό μνημείο αφιερωμένο στα ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, σηματοδοτώντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε εκδήλωση υποστήριξης αυτής της κοινότητας
Ο βασιλιάς Κάρολος
Νύφη στο Αζερμπαϊτζάν αυτοκτόνησε μετά τον καβγά για το «προκλητικό» νυφικό της με τα πεθερικά της
«Τι ντροπή. Πώς επιτρέψατε στην κόρη σας να φορέσει ένα τόσο ατιμωτικό, αποκαλυπτικό νυφικό;» - Ο συντετριμμένος πατέρας έδιωξε τον σύζυγό από την κηδεία της κόρης του
Η 19χρονη Lyaman Mammadli