Κόσμος

Ιταλία – Δημοτικές εκλογές: Επικράτηση της κεντροαριστεράς δείχνουν τα πρώτα exit poll

Επικράτηση της κεντροαριστεράς, σε συνεργασία με τα Πέντε Αστέρια, δείχνουν τα πρώτα exit poll για τις δημοτικές εκλογές στην Ιταλία, που άρχισαν να μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στις 15.00 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τα exit poll της δημόσιας τηλεόρασης RAI, από τον πρώτο γύρο επανεκλέγεται ο απερχόμενος κεντροαριστεράς δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα.

Τι… βγαίνει στις εκλογές στην Ιταλία

Στη Ρώμη, στον δεύτερο γύρο, βάσει των exit poll, θα αναμετρηθούν ο κεντροδεξιός Ενρίκο Μικέτι και ο κεντροαριστερός Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Ιταλία - Δημοτικές εκλογές

Από τον πρωτο γύρο, αν τα exit poll επιβεβαιωθούν, θα εκλεγούν άνετα οι δήμαρχοι της Μπολόνια και της Νάπολης. Και οι δύο κεντροαριστεροί, με την στήριξη των “πεντάστερων”.

Στην Τεργέστη προβάδισμα έχει ο κεντροδεξιός υποψήφιος, έτσι όπως και στην περιφέρεια της Καλαβρίας.

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν πάντως ότι τα Πέντε Αστέρια δεν καταφέρνουν να εκλέξουν κανέναν δικό τους υποψήφιο και περιορίζονται στη στήριξη των υποψήφιων δημάρχων του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Η αντίδραση της Άγκυρας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή καταδεικνύει ότι η Μόσχα δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του σχεδόν τετραετούς πολέμου
Ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα
Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε πλοίο τουρκικών συμφερόντων στην Οδησσό – Έντονη αντίδραση της Άγκυρας
Το επιβατηγό και φορτηγό πλοίο, το οποίο εκμεταλλευόταν τουρκική εταιρεία, χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Τσορνομόρσκ, κοντά στην Οδησσό
Το τουρκικό πλοίο που χτυπήθηκε στην Οδησσό