Πολιτική

Τάσος Κουράκης: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα Κυριακή (10.10.2021) σε ηλικία 73 ετών, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποχαιρετά το στέλεχός του ενώ τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν τόσο το ΚΚΕ όσο και το Μέρα25, με ανακοινώσεις.

Το ΚΚΕ αναφέρει: «Για το θάνατο του Τάσου Κουράκη, πρώην υπουργού, αντιπροέδρου της βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ εκφράζει στην οικογένεια και τους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια».

Το παράρτημα του ΜέΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη, σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Οι τοπικές οργανώσεις του ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης αποχαιρετούν τον Θεσσαλονικιό πολιτικό και πανεπιστημιακό Τάσο Κουράκη και εκφράζουν συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Τάσος Κουράκης υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και για δεκαετίες ασχολήθηκε με την έρευνα και την εκπαίδευση με πλούσιο επιστημονικό έργο στις επιδράσεις του περιβάλλοντος στο γενετικό υλικό του ανθρώπου. Οι εργασίες του που αφορούν στην επίδραση των φυτοφαρμάκων στο γενετικό υλικό των αγροτών είναι από τις πρώτες που έγιναν στην Ελλάδα.

Με πολυετή συνδικαλιστική, αυτοδιοικητική και πολιτική δράση, είχε διατελέσει γραμματέας των πανεπιστημιακών του ΑΠΘ με το ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης με τη Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άνθρωπος με έντονη δράση στους αγώνες για την Παλαιστίνη, για τα δικαιώματα των φυλακισμένων και απέναντι στην ακροδεξιά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 1
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 1
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1