Κόσμος

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει διάλογο για κλιματική αλλαγή και ενεργειακά

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια του διεθνούς φόρουμ για την ενέργεια (ρωσική ενεργειακή εβδομάδα) που πραγματοποιείται στην ρωσική πρωτεύουσα, ότι οι ελλείψεις σε ηλεκτρική ενέργεια βρίσκονται πίσω από την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει πρόσθετα μέτρα, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία σχετικά με τον τρόπο εξισορρόπησης των ενεργειακών αγορών.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η αγορά φυσικού αερίου δεν είναι ούτε ισορροπημένη ούτε προβλέψιμη, ιδίως στην Ευρώπη, αλλά δήλωσε ότι η Ρωσία εκπληρώνει τις συμβατικές της υποχρεώσεις για την προμήθεια φυσικού αερίου που έχει συνάψει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι στόχοι Πούτιν για την Ρωσία

Η Ρωσία, που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παράγοντας εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο, θα επιδιώξει, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, την ουδετερότητα του άνθρακα το αργότερο έως το 2060.

«Η Ρωσία στην πράξη θα επιδιώξει την ουδετερότητα του άνθρακα στην οικονομία της. Και στην περίπτωση αυτή θέτουμε συγκεκριμένο στόχο, όχι αργότερα από το 2060» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Απευθυνόμενος στους συνέδρους ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργηθούν μηχανισμοί μακροπρόθεσμης σταθεροποίησης στην ενεργειακή αγορά υπό το φως της διαμορφωθείσας αυτή τη στιγμή δύσκολης κατάστασης, και να αρχίσει ένας διάλογος στο ζήτημα αυτό χωρίς προκαταλήψεις και κλισέ.

«Αυτή την στιγμή είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε για τους μηχανισμούς εξισορρόπησης της ενεργειακής αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, να ξεκινήσουμε σε αυτό το θέμα έναν ουσιαστικό, εμπεριστατωμένο διάλογο μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών ενεργειακών πόρων, χωρίς προκαταλήψεις και επιβεβλημένα κλισέ», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα, από τα οποία ευθέως εξαρτάται η λειτουργία των επιχειρήσεων, τον οργανισμών και η ευημερία των νοικοκυριών εκατομμυρίων ανθρώπων και στην Ρωσία και στις χώρες των εταίρων μας, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης».

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία υπολογίζει τις προσεχείς δεκαετίες να εξασφαλίσει καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου σε ποσότητες χαμηλότερες από ό,τι στην ΕΕ.

Ο πρόεδρος Πούτιν είπε επίσης ότι αναμένει πως το υδρογόνο, η αμμωνία και το φυσικό αέριο θα διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στο ενεργειακό μείγμα τα επόμενα χρόνια και δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο ώστε να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι