Κόσμος

Τούρκος πολιτικός αναλυτής για Ερντογάν: «Όπου πηγαίνει υπάρχει μαζί του ιατρική βοήθεια»

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην πιθανότητα θερμού επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και την κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο Τούρκος πολιτικός αναλυτής Εργκιούν Μπαμπαχάν.

Στάθηκε επίσης στην ελληνογαλλική συμφωνία που άλλαξε τις ισορροπίες, ενώ μιλώντας στο Open σχολίασε ότι η Τουρκία θέλει να προκαλεί κάνοντας μικρές κινήσεις.

Εκτιμά πως «αν η Τουρκία προσπαθήσει να κάνει κάτι εναντίον της Ελλάδας ή της Κύπρου η Τουρκία θα έρθει αντιμέτωπη με τη σκληρή αντίδραση και των ΗΠΑ αλλά και της Ρωσίας. Η Ρωσία δεν θέλει η Τουρκία να ενοχλήσει την Κύπρο. Δεν υπάρχει χώρος για ελιγμούς. Μην ξεχνάτε ότι η Μέρκελ δεν είναι πια στην εξουσία, οπότε δεν υπάρχει πια ”η μεγάλη αδερφή” του Ερντογάν που πάντα τον προστατεύει».

Για την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου είπε: «Θέλει να προκαλεί κάνοντας μικρές κινήσεις. Πιθανότατα θα συνεχίσει να κάνει τέτοιες κινήσεις. Ο Χουλουσί Ακάρ όμως γνωρίζει τον κίνδυνο αυτής της πολιτικής επιλογής και δεν πιστεύω ότι θα γίνει θερμό επεισόδιο. Ο Ακάρ είναι συντηρητικός εθνικιστής, αλλά παράλληλα είναι ρεαλιστής. Γνωρίζει ότι αν κάνει κάτι τέτοιο θα αντιμετωπίσει όλες τις δυτικές δυνάμεις εναντίον της Τουρκίας».

Ο Εργκιουν Μπαμπαχάν δεν κρύβει ότι η ελληνογαλλική συμφωνία άλλαξε τις ισορροπίες. «Στην ουσία λέει ότι αν η Τουρκία επιτεθεί, η Γαλλία θα έρθει και θα βοηθήσει την Ελλάδα. Είναι σαν σενάριο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Την προηγούμενη φορά η Μέρκελ τον έπεισε ότι αν ξεκινήσει μια ελληνοτουρκική κρίση θα αντιμετωπίσει όλη την Ευρώπη και θα χάσει παταγωδώς».

Ο Τούρκος αναλυτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάσταση της υγείας του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο νοσοκομείο στο Παλάτι και οπουδήποτε πηγαίνει ένα επιτελείο γιατρών του νοσοκομείου τον ακολουθεί. Σε όποια πόλη πηγαίνει να επισκεφτεί υπάρχει πάντα μαζί του ιατρική βοήθεια, ένα είδος νοσοκομειακής κλίνης στο ξενοδοχείο που θα μείνει ή σε κάποιο φορτηγό όπου πηγαίνει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα
Αραγτσί: Άριστη η υγεία του Μοτζταμπά Χαμενεΐ – Κλειστά μόνο για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους τα Στενά του Ορμούζ
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ απείλησε πως αν χτυπηθούν οι ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν, τότε η Τεχεράνη θα πλήξει αμερικανικές εταιρείες στην περιοχή
Αμπάς Αραγτσί 12
Βαγδάτη: Η στιγμή της επίθεσης με drone στην αμερικανική – στρατιωτική βάση «Victory»
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ιρανική ομάδα Κατάιμπ Χεζμπολάχ - Αυτή είναι και η πρώτη φορά που η οργάνωση χρησιμοποίησε με επιτυχία drone, παρακάμπτοντας τα αμερικανικά συστήματα άμυνας
Βαγδάτη: Η στιγμή της επίθεσης με drone στην αμερικανική – στρατιωτική βάση «Victory»