Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης για υπαλλήλους ΕΦΚΑ: Στο πειθαρχικό όσοι ταλαιπωρούν τον κόσμο

Για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών από τον ΕΦΚΑ μίλησε το πρωί της Τετάρτης (20/10) στον ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Εργασίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις συντάξεις χηρείας που εκκρεμούν, επαναλαμβάνοντας ότι έχει δοθεί σχετική εντολή για την άμεση διευθέτησή τους. 

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 το θέμα των εκκρεμών συντάξεων θα έχει λυθεί και δεν θα υπάρχουν υπερημερίες. Εξήγησε επίσης πως αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 129.000 κύριες συντάξεις, ενώ κάθε μήνα εκδίδονται 20.000 συντάξεις και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στους επόμενους μήνες να φτάσουμε στις 30.000 το μήνα.

Σχετικά με τις 444 συντάξεις χηρείας που εκκρεμούν, επανέλαβε ότι έχει δόση εντολή στον διοικητή του ΕΦΚΑ να κλείσει το θέμα. «Δεν πρόκειται να κάνω πίσω σε αυτό», τόνισε.

Τέλος, ανέφερε ότι έχει στείλει περιπτώσεις υπαλλήλων στο πειθαρχικό επειδή ταλαιπωρούν τον κόσμο και δεν εξυπηρετούν όπως πρέπει.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάχθηκαν» Χατζηδάκης – Ανδρουλάκης στη Βουλή: «Βοσκάγατε τα πρόβατα κάπου παραπέρα;» -«Με την ακροδεξιά ρητορεία σας διχάζετε»
Ο Κωστής Χατζηδάκης απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη και αναγνώρισε «τίμια και ειλικρινά» ότι στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ «δεν τα καταφέραμε»
Νίκος Ανδρουλάκης και Κωστής Χατζηδάκης 7
Σωκράτης Φάμελλος: «Αναξιόπιστος και απονομιμοποιημένος ο πρωθυπουργός» – Οι νέες αρμοδιότητες των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
«Είμαστε το μοναδικό κόμμα που αγωνίζεται ουσιαστικά για την ανατροπή της κυβέρνησης, σε αντίθεση τόσο με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, όσο και με άλλα δήθεν αντισυστημικά κόμματα»
Ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Σωκράτης Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καμία εξεταστική και κανένας συμψηφισμός δεν θα σας ξεπλύνει – Μόνη λύση η σύσταση προανακριτικής
«Έχουμε ήδη απαιτήσει την παραίτηση της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών. Και είμαστε παρόντες για την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη η κοινωνία για να ανασάνει»
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τσακώθηκε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής επειδή της έκανε παρατήρηση για τον χρόνο: «Είστε οι χειρότεροι φασίστες»
Κόκκινο χτύπησε η ένταση στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης (16.7.25) κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας,...
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 15