Πολιτική

Στην Γλασκώβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα – Τι θα πει στην ομιλία του

Για τη Γλασκώβη αναχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να λάβει μέρος και να μιλήσει στην Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Kλιματική Aλλαγή (COP26).

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι μεταξύ σημαντικών ηγετών από τις περισσότερες χώρες του κόσμου που θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη (COP26) όπως ο Τζο Μπάιντεν, η ‘Ανγκελα Μέρκελ, ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο Μάριο Ντράγκι, ο Πέδρο Σάντσεθ, και ο Τζάστιν Τριντό.

Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στη διάρκεια της παρέμβασής του, το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στο μεγάλο πρόγραμμα της πράσινης μετάβασης που εφαρμόζει και σε αυτά που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα θα τονίσει τους στόχους απολιγνιτοποίησης, τη μεγάλη αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην παραγωγή ενέργειας και τους νέους φιλόδοξους στόχους που θέτουμε μεταξύ των οποίων και τα ενάλια αιολικά πάρκα, τα «πράσινα» νησιά και τα πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζουμε εκεί, την πρωτοβουλία για «πράσινη» ναυτιλία και την προστασία των οικοσυστημάτων καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει επίσης το σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί επίσης στους ευρύτερους στόχους που πρέπει να τεθούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Στο περιθώριο της διάσκεψης ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών επαφών και θα επιστρέψει το βράδυ στην Αθήνα .

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιτελικό κράτος: Από το gov.gr στη μείωση των τροχαίων και από το panic button στο «Σπίτι μου» και τα προγράμματα 36 δισ ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης
Το κυβερνητικό μοντέλο με κεντρικό συντονισμό, στοχοθεσία και παρακολούθηση έργων – Παραδείγματα από την καθημερινότητα των πολιτών
Μέγαρο Μαξίμου
Θάνος Πλεύρης στη τριμερή με Βουλγαρία και Τουρκία για το μεταναστευτικό: Ενίσχυση της μάχης κατά των διακινητών
Στην Αθήνα οι υπουργοί των τριών χωρών – Θετική αποτίμηση της συνεργασίας, έμφαση στην ασφάλεια των συνόρων, στις επιστροφές και στις πιθανές επιπτώσεις από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Τριμερής συνάντηση υπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας στην Αθήνα για το μεταναστευτικό