Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: «Δεν πρόκειται να πάμε σε μέτρα Αυστρίας»

Κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο δραστικών μέτρων εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Καταρχάς έχουμε ένα πλέγμα μέτρων το οποίο έχει αρχίσει να αποδίδει κάποια πράγματα τις τελευταίες ημέρες μια σταθεροποίηση στο επίπεδο των κρουσμάτων και μια αύξηση σημαντική των εμβολιασμών τόσο της πρώτης όσο και της τρίτης δόσης», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

«Χρειάζεται επιμονή και σωστός έλεγχος. Κάτι δραστικό επομένως να μην περιμένετε και δεν πρόκειται να υπάρξει», ξεκαθάρισε.

Και συνέχισε «δεν πρόκειται να πάμε σε μέτρα Αυστρίας όπως συζητείται τις τελευταίες μέρες. Πάμε στο πλαίσιο των μέτρων που ξέρουμε. Ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις, αλλά θα είναι περιμετρικές δεν θα είναι κάτι δραστικό και αυτό θέλω να είναι ξεκάθαρο».

«Το δημόσιο έχει δείξει και στο προηγούμενο χρονικό διάστημα ότι δούλεψε ικανοποιητικά σχετικά με τα μέτρα της τηλεργασίας και με διάφορες διευθετήσεις στο ωράριο», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

«Δεν έχω ακόμα επιστημονικά δεδομένα για να το πω αυτό με σιγουριά, μπορώ να πω όμως την προσωπική εμπειρία. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των άδικων θανάτων οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας ήταν αρνητές ή δεν ήθελαν για διάφορους λόγους να κάνουν το εμβόλιο με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στο νοσοκομείο και να ζητούν ιατρική φροντίδα σχετικά αργά», υπογράμμισε για τον μεγάλο αριθμό θανάτων.

«Παρακαλώ να ελέγχουν τον εαυτό τους με τη δυνατότητα που έχουν με τα self – test, rapid – test και να αναζητούν την ιατρική φροντίδα γρήγορα», τόνισε κάνοντας έκκληση στους Έλληνες πολίτες να πηγαίνουν έγκαιρα στο νοσοκομείο.

«Είναι μια μάχη η τρίτη δόση για να ανακάμψουμε το κύμα της πανδημίας που μετά από την κορύφωση του το Νοέμβριο θα υπάρξει μια πτώση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε για την υπόθεση του αστυνομικού και το βιασμό της 4χρονης κόρης του πως πρέπει να γίνονται έλεγχοι για να προστατεύονται οι πολίτες, το κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Οσον αφορά στο τραγικό δυστύχημα του ΗΣΑΠ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανέφερε: «Τα θερμά μου συλλυπητήρια και στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του, αλλά φυσικά και στην οικογένεια των συναδέλφων του που είδαν έναν συνάδελφο τους να χάνει τη ζωή του τη ώρα της δουλειάς του. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των αιτιών και των συνθηκών οι οποίες οδήγησαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Οι πρώτες ελληνικές ημέρες της νέας πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα – Το αφιέρωμα του φιλοτραμπικού «Breitbart»
Στο ίδιο άρθρο, το φιλοτραμπικό ΜΜΕ επισημαίνει ότι η Γκιλφόιλ αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να παραστεί σε υπουργικές συναντήσεις που διοργανώνει το «Atlantic Council» στην Αθήνα
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guilfoyle
Μαρινάκης: Ευχάριστο ανάγνωσμα το βιβλίο του Τσίπρα – Μιλάμε για την «Ιθάκη» αλλά μην ξεχνάμε το ταξίδι και το αχρείαστο μνημόνιο
«Θα μας επιτρέψετε την πολιτική να την κάνουμε με πολιτικό διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα και όχι αντιπαρατιθέμενοι με συγγραφείς» είπε μεταξύ άλλων
Παύλος Μαρινάκης
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας», είπε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Η ανάρτηση για τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα
«Θα είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού»
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ υπέβαλε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» - Οι προσωπικές αφηγήσεις που μετατρέπονται σε πολιτικό θρίλερ
Εκτός από τα γεγονότα της περιόδου 2015 - 2019 περιγράφονται τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Αλέξη Τσίπρα, η πολιτικοποίηση στις γραμμές της ΚΝΕ και της Αριστεράς και η είσοδος στο Μαξίμου
Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη» 108
Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τασούλα – Γκιλφόιλ: Ο μήνας του μέλιτος και η ατάκα «εργαζόμαστε για νέο σύζυγο»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ ότι λόγω της επαγγελματικής διαδρομής της είναι αξιοθαύμαστο παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
9