Κόσμος

Μόσχα: Οπλοφόρος σκότωσε 2 και τραυμάτισε 4 σε ΚΕΠ – Φέρεται να θύμωσε επειδή του είπαν να φορέσει μάσκα

Άνδρας άνοιξε πυρ σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Μόσχας σκοτώνοντας δύο πολίτες και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις μεταξύ των οποίων ένα παιδί, ενώ στη συνέχεια ο συνελήφθη, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έπειτα από διένεξη που προκλήθηκε όταν ο φύλακας ζήτησε από τον άνδρα που εισήλθε στο κέντρο να φορέσει την μάσκα του, εκείνος έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί», δήλωσε πηγή του πρακτορείου.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν επιβεβαίωσε στον λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης VKontakte το περιστατικό όπως και ότι ο δράστης συνελήφθη.

Από τα πυρά του δράστη σκοτώθηκε μια υπάλληλος του κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών και ένας πολίτης -επισκέπτης.

Μεταξύ των τεσσάρων τραυματιών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, είναι δύο γυναίκες, ένας άνδρας και ένα 10χρονο κοριτσάκι. Οι τραυματίες βρίσκονται αυτή την ώρα στο χειρουργείο.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο δράστης συνελήφθη. «Στη Μόσχα υπάλληλος της διεύθυνσης μεταναστών συνέλαβε τον δράστη που άνοιξε πυρ στο χώρο του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ιρίνα Βολκ, επισημαίνοντας ότι ο δράστης είναι «ένας 45χρονος Μοσχοβίτης». Έχει ξεκινήσει έρευνα για φόνο.

Ο συλληφθείς βρίσκεται σε μια κατάσταση σύγχυσης, σε μια παρανοϊκή κατάσταση, αναφέρει το TASS επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.

Ο συλληφθείς είναι κάτοικος της Μόσχας και πρώην στρατιωτικός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έκανε χρήση αεροβόλου όπλου που είχε μετατρέψει σε πυροβόλο με πραγματικές σφαίρες. Οι γείτονες του δήλωσαν ότι πρόκειται για άτομο με ψυχικές διαταραχές», ανέφερε πηγή στο πρακτορείο TASS, ενώ άλλη πηγή δήλωσε ότι ο άνδρας, που λέγεται Σεργκέι Γκλάζοφ, πυροβόλησε με κανονικό όπλο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 14