Κόσμος

Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός: Αναβάλλεται λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Η μετάλλαξη Όμικρον δημιουργεί νέες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα με αποτέλεσμα να αναβληθεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός για το καλοκαίρι του 2022.

Το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 17 μέχρι τις 21 Ιανουαρίου και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «οι επικρατούσες συνθήκες της πανδημίας καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη διεξαγωγή της διεθνούς συνάντησης διά φυσικής παρουσίας».

Παράλληλα αναφέρεται πως «παρά την εφαρμογή αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, η μεταδοτικότητα της παραλλαγής Ομικρον και οι επιπτώσεις της στις μετακινήσεις και την κινητικότητα καθιστούν αναγκαία την αναβολή της διεξαγωγής της διεθνούς συνάντησης του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου που πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετίας κάθε Ιανουάριο».

Το Φόρουμ του Νταβός διεξήχθη τελευταία φορά στο ελβετικό θέρετρο τον Ιανουάριο του 2020 όταν ο κορονοϊός είχε αρχίσει να μπαίνει στη ζωή μας και μερικές εβδομάδες αργότερα ξεκίνησαν τα lockdown σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρατείνεται για «τρεις εβδομάδες» η εκεχειρία Ισραήλ - Λιβάνου, «πολύ καλή πιθανότητα» να υπάρξει συμφωνία μέσα στη χρονιά, λέει ο Τραμπ
Διαβεβαίωσε επίσης πως αναμένει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν να συναντηθούν στον Λευκό Οίκο «τις επόμενες εβδομάδες»
λιβανος
Σαράντα χρόνια μετά το Τσέρνομπιλ, η ραδιενέργεια παραμένει «υψηλότερη» σε ορισμένες περιοχές της Γαλλίας
Οι περιοχές βρίσκονται στα Βόσγια Όρη, στην Αλσατία, στην κοιλάδα του Ροδανού, στο Πουί-ντε-Ντομ, στο ανατολικό τμήμα της Κορσικής, στο Αλπ-ντε-Οτ-Προβάνς και στα Ατλαντικά Πυρηναία
Τσέρνομπιλ