Κόσμος

Κορονοϊός – Γαλλία: Το πρώτο SMS στην ιστορία πουλήθηκε έναντι 107.000 ευρώ

Το πρώτο SMS στην ιστορία, που στάλθηκε από τη βρετανική Vodafone στις 3 Δεκεμβρίου 1992, πουλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία, με τη μορφή NFT, αυτής της «μη ανταλλάξιμης ψηφιακής μάρκας», έναντι 107.000 ευρώ (132.680 ευρώ μαζί με την προμήθεια).

Τη δημοπρασία οργάνωσε ο οίκος Aguttes στη Γαλλία.

Ο αγοραστής, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, είναι Καναδός και εργάζεται στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Στο εξής θα είναι ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης ενός ψηφιακού αντιγράφου του αυθεντικού πρωτοκόλλου επικοινωνίας με το οποίο μεταδόθηκε αυτό το SMS.

Το SMS είχε σταλεί στον Ρίτσαρντ Τζέρβις, έναν συνεργάτης της Vodafone. Αποτελείται από 15 χαρακτήρες που συνθέτουν την ευχή «Καλά Χριστούγεννα».

Η Vodafone ανακοίνωσε ότι τα έσοδα θα πάνε στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στην Ισπανία: Οι προειδοποιήσεις των μηχανοδηγών και ο σπασμένος σύνδεσμος ως «κλειδί» - Στους 41 οι νεκροί
Από τις 8 Αυγούστου του 2025 το συνδικάτο των Ισπανών Μηχανοδηγών, είχε ενημερώσει το υπουργείο Μεταφορών για «σοβαρές φθορές» και κραδασμούς - Τουλάχιστον τρεις σοροί είναι εγκλωβισμένες στα συντρίμμια
Στιγμιότυπο από βίντεο που παρέχει η Guardia Civil, με αστυνομικούς να συλλέγουν στοιχεία δίπλα στην σπασμένη ράγα στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων στην Ισπανία
7