Κόσμος

Μάλτα – Κορονοϊός: Πιο αυστηροί οι περιορισμοί μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Ακόμα πιο αυστηρούς περιορισμούς για τον κορονοϊό ανακοίνωσε η Μάλτα, καθώς ο αριθμός των μολύνσεων από την πανδημία κατέρριψε νέο ρεκόρ για δεύτερη ημέρα.

Ο υπουργός Υγείας Κρις Φερν δήλωσε πως οι εκδηλώσεις όπου δεν είναι δυνατό να υπάρχουν καθήμενοι απαγορεύονται από τις 27 Δεκεμβρίου, ενώ οι αθλητικές εκδηλώσεις πρέπει να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Όλοι οι χώροι εκδηλώσεων πρέπει να κλείνουν έως τη 1.00 το πρωί.

Ο εορτασμός του ερχομού του Νέου Έτους σε υπαίθριο χώρο στην πρωτεύουσα Βαλέτα, ακυρώθηκε.

Ο Φερν είπε πως όλοι ηλικίας 18 ετών και άνω θα μπορούν να ζητήσουν να κάνουν αναμνηστική δόση από τις 27 Δεκεμβρίου και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα είναι απαραίτητα για την είσοδο στους περισσότερους χώρους από τις 17 Ιανουαρίου.

Τα ποσοστά εμβολιασμού στη Μάλτα υπερβαίνουν το 90%, ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Κατέγραψε σήμερα 733 νέες μολύνσεις από τον ιό από 582 χθες, Τετάρτη.

Ο Φερν είπε πως έχουν εντοπιστεί οι πρώτες δύο μολύνσεις από την παραλλαγή Όμικρον, αλλά πρόσθεσε πως είναι βέβαιος πως μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο με τις αναμνηστικές δόσεις.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Η επίθεση με εντολή Τραμπ στη Νιγηρία υπέρ «διωκόμενων Χριστιανών» θα κλιμακώσει τις συγκρούσεις με τους μουσουλμάνους
Ο υπουργός Εξωτερικών της Νιγηρίας προειδοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής ότι θα ακολουθήσουν και άλλα αμερικανικά πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών στη χώρα
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει τον «Χρυσό Στόλο» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ