Κόσμος

Κορονοϊός – Βρετανία: 98.515 νέα κρούσματα, χωρίς στοιχεία από Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία και Ουαλία

Λιγότερα από 100.000 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα 27.12.2021, οι υγειονομικές αρχές στην Βρετανία, χωρίς ωστόσο στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα να περιλαμβάνονται δεδομένα από τη Βόρεια Ιρλανδία, τη Σκωτία και όλη την Ουαλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 98.515 νέα κρούσματα και 143 θάνατοι. Στις 25 Δεκεμβρίου τα κρούσματα ανήλθαν σε 113.628 και στις 26 Δεκεμβρίου στα 108.893.

Τα σημερινά στοιχεία δεν περιλαμβάνουν δεδομένα από τη Β. Ιρλανδία, τη Σκωτία και περιοχές της Ουαλίας, λόγω των διαφορετικών πρακτικών που ακολουθούν στην καταγραφή οι περιοχές αυτές κατά την περίοδο των εορτών.

Στις 24 Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί περισσότερα από 122.000 νέα κρούσματα, κυρίως λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό 12,2 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο και 148.003 από αυτούς πέθαναν, με τον υπουργό Υγείας της χώρας, πάντως, να αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μέση Ανατολή: Από τη δολοφονία Χαμενεΐ στο σχέδιο των 15 σημείων Τραμπ – Όλα όσα έχουν συμβεί στις 30 ημέρες πολέμου
Τα σημαντικότερα γεγονότα στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή τις 30 ημέρες του πολέμου - Πιο σκληρό από όσο περίμεναν ΗΠΑ και Ισραήλ το Ιράν, αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα
Ένα σύννεφο καπνού υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη του Ιράν